És possible viure sense ordinadors avui dia?

Últimament he estat preguntant-me si és possible viure sense ordinadors avui dia, més concretament, sense Internet. És obvi que poques persones actualment ho ignoren, estem dia i nit enganxats a la tecnologia i ens perdem la nostra vida real.

D’entrada, crec que ara és massa tard per iniciar una vida sense ordinadors o Internet puix que les nostres vides depenen bastant d’ells. No obstant això, els nostres avis han viscut tota la seva vida sense la presència d’ordinadors o Internet i crec que han gaudit més de la vida que les noves generacions.

D’altra banda, reconec que, de fet, no puc viure sense Internet ja que m’ajuda amb a la rutina acadèmica –deures, etc.- i també em permet estar actualitzada d’allò que està passant o fer vida social. Estem sentenciats a la xarxa, i cada cop hi ha més facilitats per estar-hi –noves tecnologies, mòbils amb Internet…-.

L’estiu passat era a la platja amb els meus amics i mentre estava prenent el sol, al meu costat hi havia una mare jove i la seva filla d’uns dos anys. La criatura no parava d’intentar cridar l’atenció de la seva mare però aquesta, inconscientment, la ignorava mentre anava atenent al mòbil. Quan vaig veure la situació que estava patint la nena, em vaig adonar que jo de vegades també li faig el mateix a la meva germana petita quan em demana que jugui amb ella o que l’ajudi.

En resum, és trist acceptar que avui dia, és impossible viure sense ordinadors o Internet, són la nostra rutina i estic totalment convençuda que si no existissin o no tinguessin la importància que ara tenen, tindríem més temps per a les persones i hi hauria menys soledat en aquest món, causada per perfils falsos de les xarxes socials -plens de mentides- que ens xuclen el nostre temps i ens obliguen a estar connectats tota l’estona.

Judith

Aquest article ha estat publicat en Dependència, Informàtica, Judith Hernández, Tecnologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *