Borinot

Els pensaments s’emboliquen i recargolen. Espirals de reflexions, records i problemes brunzeixen i col·lapsen els timpans. Ja no neixen solucions i la tempesta no asserena.

Surto al carrer, potser el vent serà prou amable per bufar-me a l’orella i expulsar l’eixam de borinots amb una brisa fresca. Ja és fosc i l’asfalt està moll perquè ha plogut. Respiro l’olor de la pluja i els pulmons es refreden. El problema ve de dins però la quietud de les cases i el silenci del capvespre em permeten deixar escapar el primer sospir d’alleujament.

“Els pensaments es calmen i deixen de rebotar contra les parets del crani”

Camino i observo. Aixeco la vista: normalment veure el cel em fa sentir petita i viva dins de l’univers tan gran però avui tot és massa irreal. Avui els núvols només són una manta fosca enganxada allà dalt de tot.

Els pensaments es calmen i deixen de rebotar contra les parets del crani. Ara puc sentir més intensament el fred. Hi ha un fanal que pampallugueja i algú que acaba de tancar la porta de casa seva al final del carrer. Se’m desperta la impaciència i accelero la marxa per poder arribar i seure a l’escala de pedra.

Per pura rutina, pujo a l’esglaó més alt, m’agafo als barrots de la portalada i faig un cop d’ull a l’interior. No n’espero res ni tampoc hi trobo res que em cridi l’atenció però és necessari perquè la visita sigui complerta. Comprovo que no hi ha cap aranya als esglaons i m’assec al del mig. M’abraço les cames per no tremolar tant i busco el mar a la llunyania. Els cotxes que passen esporàdicament per la carretera fan una remor semblant a la de les onades de la platja.

Des d’aquí puc contemplar com s’esfondren totes les estructures. Hi havia una realitat superficial i estranya que s’havia anat formant com una boira però que avui per fi s’ha dissolt. He necessitat ajuda per esvair-la. He hagut de tornar a seure a prop dels que ja no respiren per poder notar la meva vida. Veure que segueixo viva sempre ho simplifica tot.

Júlia Xaubet Piferrer

Aquest article s'ha publicat dins de Júlia Xaubet, Sentiments, Vida i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Borinot

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Júlia, la lectura m’ha desassossegat… fins qua la frase final m’ha retornat a la normalitat plàcida d’un dia de vacances. M’ha encantat llegir el teu escrit, ple de sensacions que no puc interpretar però que, d’alguna manera estranya, puc entendre.
    Gràcies i fins al pròxim. No paris d’escriure que tens molt a dir!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *