A qui interessa que tots els polítics siguin corruptes?

La corrupció és molt preocupant, és un llast per a la política i un desprestigi. El que fa més mal és que els foten a tots dins del mateix sac. Quan un sent allò de ‘’tots els polítics són corruptes’’ observa com la demagògia barata i els grans partits han influït dins de la societat. Al PP i PSOE ja els va bé que diguin això de tots els polítics són corruptes perquè realment ells tenen moltíssim casos de corrupció, imputats i condemnats. Ja els va bé que partits més minoritaris caiguin dins del mateix sac de merda que ells mateixos han creat. És una estratègia com demostraré ara:

Imaginem que PP i PSOE tenen un segment de gent que els vota que podem anomenar-lo vot fidel. Aquest vot fidel és grandiós, ja que els mitjans de comunicació i poder fàctics així ho permeten. Això suma avui gairebé 300 diputats de 350 al Congrés dels Diputats. Aleshores, aquest desprestigi cap als polítics que ells mateixos provoquen fa que la gent que no els votaria per motius ideològics però que possiblement votaria a altres partits acabi no votant perquè creu en el discurs de ‘’ tots són uns corruptes, no fan res per al poble, s’enriqueixen a partir dels nostres diners…’’. Aquí és on no hem de caure, en posar-los tots dins del mateix sac.

A més, la corrupció està paralitzant dues coses importantíssimes: una són les polítiques neoliberals que se segueixen fent i l’altre és el procés d’independència que viu el poble català. En el primer cas, al parlar tot el dia de corrupció aquí, corrupció allà fa que el tema de les retallades, privatitzacions etc etc no se’n parli gent. Estratègia de la dreta.
I el tema del dret a decidir, de cop i volta surten tot d’imputacions a diferents càrrecs polítics que estan a favor del dret a decidir ( sobretot a CIU) pels quals se’ls imputen diferents coses. No em crec que en 30 anys de democràcia no sabessin que la família Pujol manava més del que tocava i tocava diners que no li tocaven. Clar que ho sabien, però ho tenien amagat (uns no parlaven de la independència i els altres no els traurien els draps bruts). Què ha passat quan CIU s’ha ‘’centrat en crear un estat català’’? Doncs que tota la merda dels Pujol i etc ha començat a veure la llum. De moment Jordi Pujol ja ha dit a Artur Mas que el procés no convé ( evidentment perquè no vol que surti tota la merda a la llum, no perquè realment no convingui ja que és evident que necessitem allò que produïm igual que necessitem poder governar-nos).

Perquè la Guardia Civil va entrar a registrar l’ajuntament de Sant Hilari de Sacalm i en canvi no han entrat mai a agafar informació i documents al carrer de Gènova o a la pròpia Moncloa pel Cas Bàrcenas? Molt clar: cal desestabilitzar qualsevol procés independentista català. I sigui com sigui.

David

Aquest article ha estat publicat en Corrupció, David Barnet, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *