Romeo i Julieta

Per mi un primer amor és el millor. Encara que et faci mal o no vagi a parar enlloc. És la primera vegada de moltes coses, les primeres ocasions sempre es recorden. Un amor adolescent aporta un sentiment molt màgic que mai pots tornar a recuperar. Òbviament té desavantatges, com la falta de reflexió i els impulsos involuntaris, però sempre el recordes com el millor, pot ser per la passió dels adolescents, el sentiment i la força.

M’atreviria a dir que l’amor adolescent és el més real. Al llarg de la vida tenim molts exemples on veiem la manipulació i els interessos de l’amor. Abans les dones es casaven per obligació, ni tant sols podien escollir la seva parella, igual que també el matrimoni concertat és un fet normal a molts països d’arreu del món.

Actualment molta gent es casa per interès econòmic, laboral i social. Per tenir papers de nacionalitat, per tenir una vida assegurada per falta d’estudis i feina, per tenir la custòdia legal dels fills o a vegades només pel simple fet de no viure sols. Això és sentiment? Això és amor? Només ens passa en els adolescents això?

És molt fàcil culpar sempre als joves de tenir falta d’experiència en tot. Si fos així mai podríem arribar enlloc, ni estudiar o treballar, sortir amb els amics o tenir parella perquè segons la societat no tenim prou experiència, senzillament no podríem créixer. Per què no ens ho mirem del revés i veurem que quantes més vegades ens fem mal i ens enamorem, més vegades aprendrem? Així és com ens construïm com a persones.

Per tant quan un adult infravalora la nostra poca experiència, hauria de mirar enrere i veure’s a si mateix patint la tristesa degut a la puresa i l’essència única que el seu primer amor li va causar. Sempre s’ha dit que tots tenim el nostre “primer amor” i com amor em refereixo a aquella persona especial que un dia va arribar a la nostre vida i no hi podrà sortir amb facilitat…

Mireia

Aquest article ha estat publicat en Adolescència, Amor, Mireia Tesua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *