Poder al poder

Potser al llegir aquest títol tan indignant o senzillament que aquest escrit vagi sobre la societat i la política deixis de llegir. Però, creu-me, et convindria llegir-lo. Reconec que sóc la primera persona en que si no he vist trontollar els meus drets, no m’he implicat en saber què està passant a l’actualitat en la societat de l’estat espanyol. O senzillament no he volgut anar més enllà ja que pensava que ni em beneficiava ni em perjudicava.

No va ser fins fa al voltant d’un any i mig quan aleshores, vaig començar a sentir-me  indignada i vaig començar a llegir cada dia el diari digital per tal de veure quina de grossa havien fet els polítics.

Durant aquest temps he anat assolint nous coneixements que m’han fet veure la realitat des d’un altre punt de vista. Ara mateix, penso que molts estudiants dels instituts d’arreu d’Espanya estan en la situació on estava jo fa un temps.  I des d’aquí, animo als estudiants a llegir les notícies cada dia per veure la autèntica realitat que ens envolta.

Perquè… Penseu que és ètic que una dona amb tres fills sigui condemnada a presó durant un any i mig, per extreure 190 ridículs euros per donar de menjar als seus fills, d’una targeta de crèdit que es va trobar pel carrer? On estem arribant? I mentrestant mantenir una colla de “chupópters” que estan sota la corrupció del país i en cap moment surten penalitzats?

I com aquest, mil exemples més sobre injustícia que han succeït durant poc temps. Un d’ells podria ser el cas “Madrid Arena”, on en aquest recinte es va celebrar una festa de Halloween i es va sobrepassar el nombre d’aforament permès i van haver allaus de persones pels passadissos. Aquesta notícia que ens va impactar força, va cobrar cinc vides de noies adolescents que només sortien de festa la nit de Halloween per a divertir-se, i mai haguessin pensat que no tornarien a casa. No hi havia suficients cossos de segurates, ni d’atencions mèdiques contractades. Tot per estalviar-se el sou que guanyarien 200 persones més vetllant per la seguretat dels assistents. De tots aquest dirigents de la discoteca, dels organitzadors de la festa i de l’ajuntament de Madrid, ningú no ha estat empresonat. Únicament els han demanat a declarar. És més, la presidenta de Madrid, Ana Botella, va anar-se’n a Portugal a passar quatre dies a un luxós balneari quan passaven poques hores de la tragèdia.

En contrast, un fet semblant va succeir a Brasil el diumenge passat, dia 27 de gener de 2013, on van morir a una discoteca al voltant de 230 persones fins al moment. Aquestes morts van ser la conseqüència de cremar un article pirotècnic que va incendiar el material per l’aïllament acústic de la discoteca. Aquest incendi es va propagar en tan sols dos minuts. La sensació de pànic era tal, que va provocar una gran allau de persones en direcció a la única sortida d’emergència que hi havia. A més, duplicava l’aforament màxim. Els bombers es van veure obligats a foradar la paret per a treure els assistents.

La presidenta brasilera, Dilma Roussef, que es trobava fora del país exercint la seva professió, quan es va assabentar, va tornar ràpidament al país per a prendre responsabilitats. Han detingut als empresaris de la discoteca i els han empresonat. També altres càrrecs han dimitit a causa de la seva irresponsabilitat.

La meva pregunta és: cinc morts no són suficients per a què posin a la presó als responsables de l’empresa i dimiteixin els altres responsables de l’ajuntament? S’ha d’arribat a tal tragèdia, tan gran com la que ha succeït a Brasil per a què prenguin consciència? O encara i així no es donen compte que han ocasionats moltes condolences a les famílies de les víctimes?

Amb els exemples d’aquests fets vull fer veure que ens hem d’implicar més en el nostre voltant. Que està bé que et preocupis d’aprovar matemàtiques o llatí, però també estaria molt bé formar a persones. Per això, podeu informar-vos des de qualsevol punt d’informació, ja sigui diari en paper, diari digital o telenotícies. La cosa es que no et quedis sense assabentar-te!

Aina García

Aquest article ha estat publicat en Aina Garcia, Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *