La crisi del futbol

Actualment, estem sent víctimes d’una crisi econòmica, social i política d’una magnitud realment preocupant. Hem arribat fins al punt de fer desnonar la gent de les seves cases per simples interessos bancaris. Això, sumat a la gran quantitat d’atur en el nostre país, sobretot juvenil, i a la davallada de l’Estat del benestar, està provocant una atmosfera d’indignació i agressivitat per part del poble. En aquests moments, l’estament futbolístic sembla no formar part d’aquesta convulsa realitat. No només perquè no està essent tan afectat com la resta de classes socials, sinó perquè contínuament s’està perdonant o endarrerint el deute que té i, a més a més, molts dels futbolistes estan rebent una millora notable del contracte que tenen amb els seus corresponents clubs.

“Tot i que se’ns vulgui fer entendre el contrari, el pèssim estat financer de molts clubs no depèn de la grandesa o èxits d’aquests, afecta a totes les classes”

No obstant, en el món del futbol hi ha també una visible crisi i bombolla financera sobretot causada per la desproporció exagerada de despesa respecte els ingressos de cada club. Any rere any, la gran majoria d’aquests clubs van acumulant un deute cada vegada més gran ja sigui amb la hisenda pública, entitats bancàries (rescatades o no), altres clubs, etc. Tot i que se’ns vulgui fer entendre el contrari, el pèssim estat financer de molts clubs no depèn de la grandesa o èxits d’aquests, afecta a totes les classes, ja pot ser un equip de primera línia com un equip aficionat de la Segona Divisió B. Lamentablement, això succeeix amb massa normalitat i, no sembla ni que a la classe política ni a la majoria de la societat els preocupi massa. El que no s’hauria de permetre de cap de les maneres, és el no tancar clubs privats de futbol en estat de fallida plens de gent benestant perquè és una decisió impopular i en canvi, fer-ho a petites i mitjanes empreses on hi ha molta gent humil, on el salari que aquesta empresa li proporciona és l’únic ingrés que arriba a casa. Tot i això, és una realitat inqüestionable que el futbol podria ser una gran font de riquesa per a la nostra societat si fos gestionat d’una manera més rentable i sense tanta corrupció, ja que mou unes quantitats immenses de diners dels quals l’Estat en podria treure molt més profit.

Àlex

Aquest article ha estat publicat en Àlex Mercadé, Crisi, Especulació, Esport, Futbol. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *