Estimada Júlia

Sí, ja en tinc 17, que ràpid no? I és així de ràpid com ha de passar la vida? Suposo que m’hi acabaré acostumant, o no.

Fer anys em fa pensar en moltes coses; records, imatges, moments, persones…  A mesura que els anys passen, aquests records, aquestes imatges, aquests moments i aquestes persones van canviant, però al meu cap hi ha una persona plantada, que cada 30 gener truca i em recorda que segueix allà.

Fèiem P-5, avui era 30 de gener, per mi el millor dia de tot l’any, sens dubte. La meva mare m’havia posat faldilla , encara que fos la cosa que més odiés en el món, i m’havia retallat el meu ros serrell just per sobre dels meus verdosos ulls.  A més jo duia el meu rellotge nou de la Minnie Mouse, que una hora abans m’havia regalat el meu pare, i que jo el presumia com si fos or.

Però jo no era l’única protagonista. Allà era ella, amb un rissos castanys, que m’apassionaven, i un ulls axinats que gairebé no deixaven veure el seu color verdós. Sí, la Júlia. Ella també feia 4 anys el mateix dia que jo. No recordo que fóssim grans amigues però que ho haguéssim de celebrar juntes ens unia de una forma estranya.

A l’hora de pujar sobre la cadireta mentre que tots els demés de la classe cantaven l’aniversari feliç, cada any, m’adonava que era realment alta i que algun dia, jo, voldria arribar a ser-ho tant com ella.

És curiós però cada any la recordo. Mirant-me al mirall noto que he canviat i a la vegada m’adono del que haurà canviat ella. Segons els meus càlculs, a l’edat dels 4 anys, la Júlia ara deu fer aproximadament casi 3 metres.

Estimada Julia, espero poder-te seguir recordant cada any, juntament amb aquell petit instant de màxima felicitat al teu costat, sobre una petitíssima cadira i amb una coroneta de princesetes, per que aquell dia era el nostre, el teu i el meu.

Molts  records Júlia, de la teva companya de pàrvuls

Andrea

PD: Per cert, moltes felicitats, espero que gaudeixis dels 17 com ho estic fent jo!

Aquest article ha estat publicat en Andrea Vidal, Aniversari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Estimada Júlia

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Andrea, moltes felicitats!
  Resposta a la segona pregunta: em sembla que sí, qués així de ràpid que ha de passar la vida. És més, la sensació d’acceleració creix amb els anys.
  El redactat l’he retocat, perquè contenia algunes incorreccions (recorda que això és feina teva!).
  Em limitaré a una sola observació: “el meu ros serrell just per sobre dels meus verdosos ulls”. No està malament, però el planer i directe en prosa és col·loocar l’adjectiu després del substantiu, com quan dius “rissos castanys, que m’apassionaven, i un ulls axinats”. El més natural és aquesta segona estructura, no et sembla?
  No deixis d’escriure!
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *