Un petit gest pot fer grans canvis

Portar un gos o gat a casa comporta molta alegria i companyia però també un sacrifici, ja que necessita atenció i bones condicions. A part de l’esforç que s’ha de fer diàriament com treure’l  a passejar tres cops al dia en el cas dels gossos i donar-li menjar,  a l’hora d’anar-te’n de vacances has de tenir en compte la teva mascota.

Actualment la gent ha pres més consciència sobre els gossos i les seves necessitats. Les famílies s’ho pensen dues vegades  abans de portar un gos a casa però continua havent un nombre d’abandonaments molt alt. Cada any s’abandonen més de 30.000 animals de companyia a Catalunya. Molts acaben morts o malvivint al carrer i d’altres acaben saturant les gosseres. El
25% dels gossos i el 47% dels gats que entren als centres són cadells menors de 4 mesos.

Per això hi ha associacions que fan campanyes per conscienciar a la gent i informen sobre l’esterilització dels animals. L’esterilització en les femelles té molts avantatges com:  la prevenció de la infecció bacteriana de l’úter,  tumors ovàrics i mamaris, embarassos psicològics, transmissió de malalties, embarassos no desitjats, i eviten males olors i taques de sang durant el zel. En els mascles prevenen  tumors testiculars, transmissió de malalties, fugides i baralles,  i evitem comportaments no desitjats i perillosos com l’agressivitat i el marcatge. Amb aquesta petita operació evitem tot això i l’animal en 24 o 48 hores està recuperat, les cures postoperatòries són mínimes i en poc temps pot tornar a fer vida normal.

Els animals es mereixen aquest gest, per recompensar els molts que ens fan diàriament als que tenim una mascota.

Alba

Aquest article ha estat publicat en Alba Soria, Animals, Esterilització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *