El sabor agredolç del Nadal

Per la majoria de nosaltres el Nadal representa la ocasió anual de tots els retrobaments familiars. Són les dates on ens reunim amb tota la família, per celebrar totes les Festes. A Catalunya, s’acostuma a celebrar amb grans apats, intercanvi de regals, ambient festiu i el més important: un sentiment d’estimació pels demés.És una època en que aprofitem per fer un balanç de l’any que s’acaba i fer bons propòsits per l’any que s’enceta. Podriem dir també, que l’ambient nadalenc és una mica exagerat ja que cada vegada pesa més el component mercantil de les Festes. La majoria de comersos en aquestes dates és quan més caixa fan de tot l’any.
Per altre banda, hem de tenir en compte que també hi ha molta gent pels quals el Nadal és trist. Molts, no tenen familia o bé la tenen lluny i han de passar les Festes tot sols.També hi ha qui econòmicament no es pot permetre unes grans celebracions. Gent amb ingressos molt baixos, gent desnonada o bé gent desarrelada.
Per tot això, opino que els Nadals són unes Festes agredolces ja que depenen de les condicions de vida de cadascú, els Nadals es viuran d’una forma molt diferent.

Guillem Sala.

Aquest article ha estat publicat en Guillem Sala, Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El sabor agredolç del Nadal

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Guillem, el tema tractat és interessant, però l’escrit necessitava una revisió urgent. Si no revises a fons el que escrius, no aprens. Recorda.
    No deixis d’escriure, però treballa més els teus escrits.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *