Ens generen addició les noves tecnologies?

En els últims 50 anys l’avanç de les tecnologies ha estat impressionant. No existien el mòbils ni les consoles, a les cases no hi havia televisió, la gent no tenia calefacció, no hi havia mitjans de transport tal i com els tenim ara, tampoc teníem internet… Una de les coses que més s’ha perfeccionat ens aquests temps són els mòbils, s’han perfeccionat tant que fins i tot la majoria d’ells tenen internet.

Si et pares a fixar i fas un recompte dels adolescents que tenen mòbil, sortiria que més d’un 90% en tenen i que d’aquest 90% més de la meitat tenen internet en ell. S’ha fet una eina “imprescindible” per viure. Aquest “imprescindible” ens l’hem creat nosaltres mateixos.

Si féssim un viatge en el temps i tornéssim  al moment en que les tecnologies eren quasi inexistents, t’adonaries que la gent d’avui en dia es desesperaria al no tenir cap d’aquestes noves tecnologies al seu abast. La gent d’ara s’ha acostumat a fer-ho tot a través d’internet, o del mòbil… Això és estar absorbit per les noves tecnologies. Ens creen addicció aquestes noves tecnologies ? La resposta sens dubte és que sí.

Jo també em considero absorbit per elles, però del que m’estic adonant és que la gent que les fem servir amb freqüència, com és el cas de tots els adolescents, no podriem seguir fent la majoria de coses que fem diàriament, sense elles, ja que aquestes formen part de la nostra vida quatidiana i sense elles no sabem fer res. No és que no sabem fer res, és que ens han creat tal addicció que no podem imaginar-nos la vida sense elles.

Si nosaltres ja estem amb aquesta adicció, paro per un moment a pensar en el que passarà amb totes les generacions següents, en les quals els nens han nascut  just en mig d’aquests grans desenvolupaments. Potser per ells no serà el canvi tan gran com per nosaltres, doncs ells ja hi han nascut, però el que està clar és que totes les coses i sense excepció s’han de fer amb mesura, intentant controlar fins a on pots arribar, i frenar a temps.

Marc

Aquest article ha estat publicat en Addicció, Marc Méndez, Tecnologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ens generen addició les noves tecnologies?

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marc, el que escrius fa pensar en qui controla qui: nosaltres els aparells o els aparells a nosaltres? Molt interessant i força ben estructurat.
    De tota manera hauria estat fantàstic que passessis el text pel corrector, com a mínim, no? La feina de revisar el quer escrius és teva i no meva. Si et corregeixo jo no aprens res, no?
    Fins al pròxim!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *