Banc del Temps Vilassar

Actualment, amb la crisi econòmica, la gent s’ha adonat, i es veu obligada a fer canvis sobre els seus valors i necessitats. Neixen projectes anti-crisi com bancs d’aliments, horts comunitaris, bancs de voluntaris, … Són tot projectes sense ànim de lucre, per potenciar una societat millor, més social, doncs tothom és igual i té dret a una vida digna. La persona és el més important, no les coses que té ni els diners que posseeix, sinó com és i quins són els seus coneixements i habilitats.

El funcionament és simple i, de la mateixa manera que comprem coses amb euros, en aquest tipus de bancs es poden intercanviar favors amb el temps invertit.

Una d’aquestes iniciatives és el banc del temps, un projecte sense ànim de lucre, en el que la gent s’inscriu amb la intenció de realitzar intercanvis de serveis. És el primer Banc que funciona sense diners, on el temps és, únicament, la moneda de canvi. El funcionament és simple i, de la mateixa manera que comprem coses amb euros, en aquest tipus de bancs es poden intercanviar favors amb el temps invertit.

La raó per la qual he volgut fer aquest escrit és perquè el meu treball de recerca va sobre la creació d’aquest banc a Vilassar de Dalt, i us animo a tots a participar-hi! Encara no està creat, però suposo que al llarg del 2013 ja estarà en funcionament. Qualsevol persona, major de setze anys i resident a Vilassar de Dalt, té l’oportunitat de participar-hi i aportar qualsevol capacitat i qualitat que tingui. Des de passejar gossos fins a acompanyar gent gran al metge, tot és intercanviable.

I pels que sigueu de Cabrils, Premià o Vilassar de Mar, us informo de que ja existeixen Bancs del Temps, així que poseu-vos en contacte i participeu. Només té aspectes positius, doncs pots rebre tot els serveis que vulguis només pagant amb temps!

Més fàcil impossible!

Kim

Aquest article ha estat publicat en Intercanvi, Kim Rodríguez, Temps, Treball de recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Banc del Temps Vilassar

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Kim, tant de bo funcioni el “banc de temps”: és una altra manera de funcionar!
  L’escrit és molt clar i està ben estructurat. M’ha agradat tant el que diu com la forma en què ho has expressat.
  Bon treball de recerca (i no paris d’escriure)!
  Josep Maria

 2. kimrodriguez diu:

  Gràcies Altés! Tot i així m’agradaria informar de que el Banc del Teps de Cabrils va tancar fa poc per una falta de col·laboració, i perquè la noia que el portava endavant va marxar… Esperem que això no passi a Vilassar!

 3. Carles diu:

  Hola,

  No trobo enlloc cap informació sobre el Banc del Temps de Vilassar de Mar.
  Sabeu on podria trobar alguna cosa? Alguna pàgina Web ?

  Gràcies

  Carles

 4. kimrodriguez diu:

  Carles et deixo unes pàgines webs que et poden interessar:
  http://www.euroseniorvilassar.net/bancdetemps/
  http://www.laxinesca.cat/Actualitat.html

 5. Anton diu:

  Sabeu si hi ha un Banc del Temps a Vilassar de Dalt ?

  En tot cas crec que és una exel-lent idea si es a Vilassar de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *