L’art de prendre decisions

A l’ultima classe d’Economia de l’empresa la professora ens va posar un video d’un programa de televisió que em va semblar molt interessant.

Parlaven dos homes, tots dos professors d’una universitat i el tema era “decidir”. Deien que en el nostre dia a dia prenem moltes decisions com: sona el despertador i m’aixeco, esmorzo i em rento les dents, el semàfor es posa vermell i em paro i així moltes més. Aquestes són rutines o hàbits que ni els pensem. Però hi ha altres decisions que ens poden canviar la vida i són més o menys transcendents com : no trobo feina aquí, me’n vaig a Brasil o a Londres? i com aquesta, altres. També deien molt certament que mai tindrem el dia ideal, mai tindrem l’oportunitat única, mai tindrem el miracle, per això el millor moment per començar és aquí i ara, amb el que tinguis i com puguis.

“mai tindrem el dia ideal, mai tindrem l’oportunitat única, mai tindrem el miracle, per això el millor moment per començar és aquí i ara”

El més important és tenir un objectiu i anar a per ell perquè si no sabem on volem anar, és igual el camí que agafem perquè no arribarem. Prendre decisions poc o molt encertades condicionarà la nostra vida i és normal que ens costi decidir perquè decidir és escollir i escollir comporta renunciar. Hem d’admetre els errors que prenem a la nostra vida per continuar decidint perquè si no ho fem renunciem a la possibilitat de tenir èxit i deixem que els demés decideixin per nosaltres. Provar és l’ensenyament per arribar a l’èxit. A vegades confiar massa en un mateix traeix perquè un no és tan confiable com es pensa i altres vegades hem de creure més en nosaltres mateixos tot i que la pressió de la societat influeix molt en les decisions que hem de prendre.

Em va agradar molt tot el que van explicar i crec que tots hauríem d’aplicar els seus consells per arribar a aconseguir les metes que ens proposem, sempre tenint en compte que podem cometre errors.

Alba

Aquest article ha estat publicat en Alba Soria, Decidir, Futur, Triar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’art de prendre decisions

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    M’ha agradat el que exposes, especialment la frase que he destacat en taronja. Fa pensar.
    Has de vigilar amb els “per què” o “perquè”: tant si és un com l’altre, sempre van accentuats!
    No paris d’escriure
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *