Halloween o Castanyada?

En els últims anys s’està posant de moda el “Halloween”, una festa que prové d’Estats Units. És el dia en què es recorden els difunts, la gent es disfressa de coses terrorífiques i van demanant caramels picant als timbres de les cases (els encanta als nens petits). Aquesta tradició es celebra sobretot als EEUU i als països anglosaxons.

“hem d’insistir en la nostra festa i inculcar als infants les tradicions pròpies de la nostra cultura”

El dia que es celebra aquesta festa coincideix amb la Castanyada, festa tradicional de Catalunya, des de fa moltíssims anys, on es menjen castanyes i panallets (fins a reventar). El fet que es celebri al mateix dia ha provocat molts debats, perquè hi ha gent que diu que la Castanyada pot desaparèixer en pocs anys, per culpa del Halloween. Aquesta festa atrau molt els nens i nenes, que són la base de la cultura del futur.

Jo crec que hem d’insistir en la nostra festa i inculcar als infants les tradicions pròpies de la nostra cultura, perquè en el cas de la Castanyada s’ha fet sempre. Crec que els bons costums mai s’han de perdre.

Pau

Aquest article ha estat publicat en Castanyada, Halloween, Pau Ròdenas, Tradició. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *