La pinça

Què és una pinça? Bé, podem dir que es un petit utensili bastant econòmic que el podem trobar pràcticament a tot arreu i que segurament tothom en té a casa.

A molts ens pot semblar un objecte insignificant i sense valor però la realitat és que gairebé ens és indispensable en el nostre dia a dia. A aquest objecte li podem donar moltes utilitats, per exemple, gràcies a la pinça podem estendre la roba sense que caigui de l’estenedor; podem evitar que les tovalles no se’n vagin volant a l’estiu quan fem un dinar a fora; també podem conservar millor els brics a la nevera un cop oberts; i també s’han inventat pinces per recollir el cabell, tot i que les podem utilitzar moltes coses més.

“l’expressió de “se me’n va la pinça!” no vol dir altra cosa que allò que teníem normalment en ment se’ns ha acabat oblidat i hem acabat fent o dient alguna tonteria.”

Per tan podem dir que és una d’aquelles petites coses que ens poden ser de molta utilitat en un determinat moment. Per totes aquestes utilitats i més s’ha acabat creant l’expressió de “se me’n va la pinça!”. Podem deduir que per tots els usos que li donem no vol dir altra cosa que allò que teníem normalment en ment se’ns ha acabat oblidat i hem acabat fent o dient alguna tonteria.

Sandra

Aquest article ha estat publicat en Detalls, Sandra Estivill, Utilitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La pinça

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Sandra,
    Ja he corregit l’autoria de l’escrit (dispensa!). La pinça és un bon pretext per desenvolupar un escrit, certament. De tota manera, potser podies haver-lo desplegat una mica més (és qüestió d’entretenir-s’hi). És important la conclusió “una d’aquelles petites coses que ens poden ser de molta utilitat en un determinat moment”.
    M’ha agradat. No parais d’escriure.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *