No soc de les noves tecnologies, però…

Avui, a classe d’economia de l’empresa m’he fixat en una cosa que la tenim tan assumida que ni ens la plantegem. M’he fixat que al meu costat la meva companya tenia el llibre i la llibreta, la meva altra companya del costat també i jo també. Després m’he anat fixant amb els altres companys i companyes. Tothom amb el llibre i la llibreta. I aleshores he pensat que potser és innecessari tantes llibretes i llibres i que podrien suplir-se per quelcom més ‘’modern’’ com podrien ser ordinadors.

Jo, no soc una persona d’aquestes que apostin per les noves tecnologies, la veritat i no m’agrada que aquestes substitueixin tot un seguit de coses tradicionals que la nostra societat té, però des d’un punt de vista estalviador de recursos naturals potser és necessari fer un plantejament i pensar quina cosa contamina menys.

Tampoc dic suprimir tot i fer-ho electrònic, es pot començar fent que el llibre s’obri des de la pantalla digital de classe i tots els alumnes el segueixin per allà, així no caldria comprar-los en paper. I per estudiar a casa els podríem tenir en un pen o en un CD.
Mirat així crec que no hi ha cap inconvenient, tret de que fer ordinadors per alumnes també contamina ( fer-los, mantenir-los amb l’electricitat i quan ja no s’utilitzen fer-los residu), però crec que no amb les mateixes magnituds que la indústria paperera.

I doncs, per que no es fa aquest canvi? Doncs per que els governs de torn tenen masses interessos amb les editorials de llibres de text. És un negoci immens per un servei que hauria de ser gratuït o més barat i menys costos pel planeta.

David

Aquest article ha estat publicat en David Barnet, Tecnologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *