Rússia i les eleccions

El passat diumenge dia 4 de març, el ministre Vladímir Putin va guanyar les eleccions generals.

Molta gent oposada al que havia succeït, va ser detinguda mentre es dirigien cap a la Comissió Electoral central. Aquests grups de persones es queixaven de que aquest rebombori electoral havia estat fruit d’un frau entre les eleccions presidencials. Un dels detinguts més radicals ha estat l’escriptori historiador del partit bolxevic. Segons el portaveu de l’organització opositora, Alekandr Averin, aquestes manifestacions continuarien.

Aquests fets s’han produït a varies ciutats, principalment a Sant Petersburg. Els antiavalats van començar les detencions quan els manifestants i protestants van trencar el cordó policial. Molts d’aquests opositors portaven pancartes antigovernamentals. Van intentar entrar al Parlament de Sant Petersburg, per denunciar i donar a conèixer els fets i queixes pels quals es manifestaven. Gran part dels protestants eren gent important, caps d’altres partits o diputats.

L’extrema oposició ha demanat la repetició de les eleccions en un multitudinari acte a la plaça Puixkin. Exigeixen una sèrie de condicions a causa del frau electoral, ‘’les nombroses falsificacions’’ detectades durant les votacions.

Andrea

Aquest article ha estat publicat en Andrea Mora, Eleccions, Rússia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *