Destí

Existeix el destí? És possible que una força sobrehumana fixi per endavant el curs dels esdeveniments? Et podries imaginar, tan sols per uns instants, que el teu futur ja està escrit, que la teva sort ja t’està reservada?

Són moltes les preguntes, però també moltes les possibles respostes o solucions. Podríem dir que tots estem destinats a un mateix final; tots acabarem deixant aquest món. Un dia o un altre ens despertarem d’aquest somni i ja no el podrem ni imaginar. Malgrat això, darrere de la paraula destí s’hi amaguen moltes més interpretacions. Diuen que el destí és allò que predetermina absolutament tots els esdeveniments de la vida. Això vol dir que, juguem les cartes que juguem, la partida sempre acabarà igual? Caminem cap on caminem, sempre arribarem al mateix lloc?

I és caminant tranquil·lament vora el mar quan t’adones que el destí no pot existir, que tu i només tu ets l’amo del teu futur. Després d’unes quantes passes, t’atures i mires enrere. Veus petjades damunt la sorra, un camí que es comença a dibuixar. Aleshores adverteixes que has estat tu qui has marcat cada pas, qui ha pres la decisió d’avançar cap a una direcció o cap a una altra. Una veu interior et diu que aquest camí no és sinó la teva vida, el teu dia a dia. De fet, cada dia, cada hora, cada minut… constantment estàs prenent decisions. És cert que hi ha fets que no depenen de tu, que simplement passen sense que puguis fer res per evitar-ho. Però el que també és veritat és que tu decideixes quina reacció tens davant d’aquests fets. Ets lliure, no hi ha cap poder que domini o controli les teves accions.

Ara, doncs, només cal que decideixis on vols orientar la teva vida. Ja saps on anar? Ja saps com arribar-hi? Construeix la teva vida pas a pas, assegurant que estàs seguint el camí correcte, el camí que et condueixi fins els teus objectius. De tant en tant, si mires enrere, veuràs que l’aigua haurà esborrat algunes petjades. Malgrat tot, el record d’allò caminat mai desapareix i t’ajudarà a perfilar el teu futur. Així doncs, si el destí existeix, qui et diu que no pots fer res per canviar-lo? Tal com diu William Ernest Henley al poema Invictus –“I am the master of my fate, I am the captain of my soul”–, tu ets amo del teu destí i capità de la teva ànima.

Melany

Aquest article ha estat publicat en Destí, Llibertat, Melany Sors, Responsabilitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *