La pobresa

Tot començà l’any passat. Sempre recordaré aquelles imatges, tant desastroses , inimaginables per aquelles persones que mai han tingut la possibilitat de veure-les directament…

Farà ja un estiu que vaig viatjar a l’Àfrica. Aquest viatge era unes vacances familiars per gaudir dels paisatges i observar mes a prop la vida pròpia de allà. Podem considerar que estàvem a una zona turística, una zona mes rica on no és tan abundant la pobresa. Si que es una vida completament diferent que la nostra, diferents costums, una ideologia completament distinta… però allà no es podia observar la veritable pobresa africana.
Tot i la localització on ens trobàvem ens anàvem informant diàriament sobre la quantitat de gent que moria per falta de deshidratació, les mares que perdien els seus fills a causa de falta de nutrició, fins i tot les malalties que els portaven a la mort com la malària, el tifus o la febre groga.

Tots aquests fets, ocorrien a pocs quilòmetres d’on estàvem, precisament al nord de Kenya. En aquells moments hi havia el camp de refugiats més gran de tota Àfrica i cada vegada anava augmentant de manera desmesurada.

El que està clar és que aquesta pobre gent necessita ajuda. No vull ni imaginar-me com seria viure igual. Són HUMANS igual que tots nosaltres i no hi ha dret que en aquests moments hi hagi gent que perdi la vida per culpa de no poder ni beure aigua. No hi ha dret!!!

David

Aquest article ha estat publicat en Àfrica, David Tonijuan, Drets. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *