Amina

Actualment el codi penal marroqui eximeix a un violador d’una sanció si accepta casar-se amb la seva víctima.

Ahir vaig llegir la notícia d’Amina, una noia marroquina de 15 anys que va ser violada per un noi 10 anys major que ella ja fa un any. Els pares de la jove van presentar una denúncia contra aquest, però poc després coneguts d’ambdues famílies van arribar a un acord. Amina havia de casar-se amb el seu violador, el qual així sortia impune de qualsevol mena de càstig o sanció i a més amb aquest matrimoni l’honor de la noia i sobretot el de la família quedava salvaguardat.

Amina la noia de la que acabo de parlar es va suicidar fa una setmana ingerint matarrates. Ningú la va escoltar i va ser obligada a casar-se amb l’home que l’haviat violat i tot pel que podia pensar la gent. La seva opinió no va ser vàlida. El cas d’aquesta noia és un de tants que hi ha i amb aquest s’ha posat de manifest l’enorme discriminació que encara pateixen les dones al Marroc.

Sandra

Aquest article ha estat publicat en Discriminació, Dona, Sandra Moradell. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Amina

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    És esgarrifós. I el més preocupant és que no es tracta d’un cas excepcional! Molt ben explicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *