Baixes temperatures

Tota Europa es troba immersa en baixes temperatures. Fa tant de fred que fins i tot a
Vilassar va nevar. Cosa que no sol passar, l’última vegada va ser fa dos anys i també va causar impressió. Dijous a primera hora va començar a nevar, però no feia suficient fred com per a que la neu es quedés; la temperatura no baixava del 1°C, i quan el floc de neu tocava el terra es convertia en aigua. Tot i així, tothom estava il·lusionat. A les 12 del matí ja havia parat de nevar, però les classes es van cancel·lar a les 14h. No em queixaré d’haver perdut classes, perquè em va agradar, però crec que no té cap mena de sentit. Desprès ens preguntem perquè Espanya està tant malament en educació respecte a Europa, i aquesta pot ser una de les raons.

A Holanda, el mateix matí van caure 10cm de neu a tot el país, estaven a una temperatura de -15°C, les carreteres estaven plenes de cotxes que no podien circular, els trens no funcionaven, i les escoles seguien obertes. Molts altres països es trobaven en la mateixa situació, i inclús amb temperatures més baixes, però tots tenien en comú que les escoles seguien obertes. Va ser una mica exagerat cancel·lar les classes quan ja no nevava.

De totes maneres, ha estat molt bé que nevés, així sembla més hivern, i com uns nens petits, tothom s’il·lusiona, i s’ho passa bé. Gaudim d’un paisatge que, tot i no ser blanc, és diferent al que estem acostumats. Fins ara, les temperatures no eren les corresponents a aquesta estació. Ara surts al carrer, i sembles una ceba. Ens vestim plens de capes: samarretes, jerseis, abrics d’esquiar, bufanda, guants, gorret… i tothom està refredat. Així que jo aconsello que us quedeu a casa, prenent una xocolata calenta, abrigadets, al costat de la llar de foc i mirant una bona pel·lícula amb els amics.

Kim

Aquest article ha estat publicat en Fred, Hivern, Kim Rodríguez, Neu. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Baixes temperatures

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Kim, va ser sorprenent això de no fer classe degut al “mal temps” (?). A les autoritats els va envair una mena de pànic i van suspendre el transport, el menjador i tots a casa. Imagino que no volien trobar-se amb cap desastre i que els acusessin de no haver previst la situació, així que es van curar en salut i “tot arreglat”.
    L’escrit, molt bo. M’ha agradat especialment perquè és divers: de la nevada al fracàs escolar i d’aquí a l’hivern a Holanda, per acabar amb la indumentària feixuga del temps. Una bona excursió amb el fil conductor del fred hivernal.
    No deixis d’escriure, que tens molt a dir.
    Josrep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *