Aldeanueva de la Vera

Aldeanueva de la Vera és un municipi de la província de Càceres. És a la comarca de la Vera i té solament uns 2.300 habitants.

És un poble molt rural, situat a una zona muntanyosa de la Serra de Gredos. Les construccions es distribueixen de forma allargada degut al seu relleu accidentat. Tota la zona de la comarca de la Vera té un munt de ”gargantas” i rierols que baixen des d’aquestes serres i s’obren camí formant cascades. Jo recordo haver estat a la garganta de San Gregorio per la que travessa un pont romànic. La localitat és envoltada de molts boscos, castanyers i rouredes.

Aldeanueva és el poble natal de la meva àvia. Tenim la casa familiar on vivia ella de petita, és al centre del poble a la zona antiga. És una casa tradicional que encara conserva la seva decoració de fa un segle i la seva gran porta de fusta. El casc antic és molt maco, molt a prop de la casa hi ha una font de vuit aixetes que és la més cabalosa i emblemàtica del poble. Hi ha també moltes ermites com la de ”San Miguel” o ”la del Cristo de la Pasión” . A la comarca de la Vera hi ha un monestir molt important considerat patrimoni nacional: El monestir de Yuste. A més és casa palau del segle XVI on Carles VI d’Espanya es va allotjar i va acabar en aquest lloc com a voluntat seva els seus últims dies.

Ahir estava recordant vells temps amb el meu pare, vam parlar dels estius que passava allà i em va proposar d’anar-hi aquest estiu vinent. La veritat és que em faria molta il·lusió, fa molts anys que no hi anem.

Sandra

Aquest article ha estat publicat en Records, Sandra Moradell. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Aldeanueva de la Vera

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Sandra,
    M’ha agradat el que expliques i també la forma com ho expliques, des de la descripció objectiva fins a la vivència i els records personals. L’escrit està ben estructurat, és clar, senzill i directe. En fi, que convida a llegir (i a viatjar!).
    Fins al proper escrit
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *