Malsons

Amb tot això del batxillerat i el curs nou, estic passant uns dies de tensió i bastants nervis. Totes les preocupacions de durant el dia se’m tradueixen a la nit en somnis. Així que, durant aquestes últimes setmanes he tingut una acumulació de la mena de malsons que abans només apareixien quan tenia febre.

Per exemple, he somiat tres vegades que engego el microones de casa meva sense res a dins i després vaig, com una desesperada, prement tots els botonets perquè pari i no exploti. Evidentment, el microones mai es para, la situació se me’n en va de les mans i jo pateixo molt perquè sé que pot petar d’un moment a l’altre.

També vaig passar dues nits en les que semblava que estigués en una pel·lícula. La primera vaig somiar que era una famosa i que em perseguia un boig i m’enviava cartes dient-me que em clavaria un clau gran com una mà i rovellat a l’estómac. Al final em trobava i al fugir d’ell, travessava una autopista i una furgoneta no m’atropellava d’un pèl. Aquell dia em vaig despertar plena d’adrenalina com si m’hagués passat de veritat. El segon somni va ser més terrorífic. Dos psicòpates amb destrals, un pare i la seva filla petita, em perseguien per tot arreu matant qualsevol qui es trobessin pel camí i jo m’anava trobant la sang i cadàvers mentre m’escapava. Com passa en els somnis, jo en comptes de córrer, m’entretenia mirant-me el que quedava de les víctimes, amb ferides i talls trets de les poques pel·lícules sanguinàries que he vist. Fa un parell de dies també vaig somiar que una aranya molt grossa, se m’enganxava al coll i no me la podia treure. Aquell matí vaig despertar-me més espantada i tot que el dia dels psicòpates perquè tinc molta aversió a les aranyes. Per acabar, la nit abans de rebre la preavaluació vaig somiar que m’entregaven el full amb totes les creuetes al no aprovarà.

Total, que em passa el que no m’havia passat mai, ni quan era petita: me’n vaig a dormir amb una mica de por de tenir malsons.

Júlia

Aquest article ha estat publicat en Estudis, Júlia Xaubet, Malsons, Nervis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Malsons

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Júlia, caram noia, tens uns somnis de pel·lícula! Tenen l’inconvenient que t’ho passes fatal, però a canvi tens unes nits ben distretes. Bromes a part, aviam si et tranquil·litzes, perquè et convé descansar bé.
  L’escrit està molt ben estructurat i és molt clar i planer. Dóna gust llegir-lo.
  Hi ha hagut una frase que m’ha entrebancat: “dient-me que em clavaria un clau gran com una mà i rovellat a l’estómac” No és una mica desordenada? Vull dir que el complement “a l’estómac” potser s’escauria millor prop del verb. Per exemple: “dient-me que em clavaria a l’estómac un clau rovellat, gran com una mà.” Què en penses?
  No deixis d’escriure. A vegades va bé per espantar els malsons!
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *