Estels

Les estrelles, científicament són definides com a qualsevol objecte astronòmic que brilla amb llum pròpia. Però per a mi són un món a part. Semblen tan petites allà a dalt. Són molt lluny, però alhora sembla que les pots tocar.

Quan era petita, sentia gent que deia als seus fills que eren les ànimes de la gent que moria, i que des d’allà podien veure tot el que passava i vetllar pels familiars i amics. Mai vaig arribar a creure’m la historieta; però aquesta era una explicació que m’agradava més que el fet de que fossin boles de gas.

A vegades, quan estic trista, surto a la terrassa, m’estiro a una gandula i observo el cel. Em sento tan petita sota aquella manta que escalfa tot el món. Sabíeu que les estrelles es mouen al voltant de la nostra galàxia? El que passa és que en estar tant lluny, no sembla que és moguin. D’aquesta manera, el que veiem nosaltres avui, és el que van veure els medievals, o fins hi tot els romans.

Però, últimament, no se’n veuen gaires, d’estrelles. Hi ha massa contaminació lumínica, i això fa que hi hagi massa llum per a poder observar els estels. Per si no fos poc, s’ha creat el “International Star Registry”, per si vols que et donin un paperet, en què hi ha les coordenades d’un estel amb el teu nom. Com si les estrelles fossin propietat privada. Algú està fent molts diners amb aquest negoci. M’he informat, i “comprar” una estrella costa 125€ mínim! Com és possible?

Per sort, d’estrelles n’hi ha moltes i, tot hi que s’acaben apagant, sempre en surten de noves.

Kim

Aquest article ha estat publicat en Astronomia, Estels, Kim Rodríguez, Negoci. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *