#JeSuisCharlie

Si veieu les notícies i esteu connectats a les xarxes social sabreu que, el passat dimecres 7 de Gener, una cèl·lula terrorista pertanyent a Al-Qaeda va realitzar una massacre a la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo.

Primer de tot voldria deixa clar que tots els atacs terroristes són repudiables ja siguin duts a terme per ETA, Al-Qaeda, Boko Haram, etc. Però aquest en especial és molt greu. Per què la gent ho entengui, la revista Charlie Hebdo és bastant semblant a la revista El Jueves. És a dir, són revistes que reflecteixen la realitat política, però des d’un punt humorístic. L’envejable d’aquestes revistes és que critiquen a tothom, a la dreta i a l’esquerra, a l’església catòlica i a l’islam, al capitalisme i al comunisme. És a dir, d’aquí no se’n salva ningú. Els terroristes van decidir actuar perquè el seminari francès havia publicat una sèrie de vinyetes en les quals es podia veure la caricatura de Mahoma. Penso que aquest atemptat ataca directament a la llibertat d’expressió. Però el més greu de tot això és que la gent de França i Europa comenci a generar una islamofòbia. És a dir que es confongui la paraula musulmà i terrorista, o es confongui musulmà amb extremista islàmic.

En conclusió penso que aquest atac és una gran ofensa per la llibertat d’expressió, i com va dir el Director del Comitè Islàmic a França (que engloba i representa totes les persones musulmanes) Les paraules no es podem combatre amb armés, les paraules s’han de combatre amb més paraules, ja que si ho fem amb les armes acabarem caient en el “ojo por ojo y al final todos ciegos”. També crec que s’ha de tenir molt en compte amb l’islamofòbia que es pot generar.

Per si algú ho vol abaix deixaré un link amb les millors portades de Charlie Hebdo subtitulades al castellà.

Jesús

http://elpais.com/elpais/2015/01/07/album/1420632020_829679.html#1420632020_829679_1420645001

Aquest article ha estat publicat en Atemptat, Jesús Valera, Perill. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a #JeSuisCharlie

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Jesús, presentes un article molt interessant tot reflexionant entorn de l’atemptat de Paris. M’ha agradat. Està força ben escrit, encara que he hagut d’esmenar una colla d’errades ortogràfiques, d’aquelles que t’assenyala l’ordinador. Això és un símptoma de poca elaboració. No costa gaire revisar el que la màquina et diu que caldria revisar (com a mínim!!!). No deixis que els teus escrits quedin espatllats per falta d’atenció, d’acord?
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *