Gran Tito

La mort de Tito Vilanova per culpa del càncer ha causat una gran commoció en tot el panorama mundial, perquè era un personatge molt conegut i estimat en el món del futbol. Va ser entrenador del F.C.Barcelona la temporada 2012-2013 i segon entrenador a la millor època del Barça en quant a triomfs. Donava sempre una sensació de joc net i esportivitat fantàstica, i ningú li podia posar cap pega de com estaven anant les coses a l’equip.
Transmetia molta naturalitat, era educat i mai se l’havia sentit queixar-se del terreny de joc, àrbitres, jugadors o qualsevol altra cosa que li preguntessin els periodistes, als que sempre contestava amb un somriure tímid i comprensiu.

Per ser així, en moltíssims camps de tot Europa es va fer un minut de silenci en honor seu, des d’Anglaterra, Alemanya o Itàlia. Per exemple, en el camp del Madrid, l’etern rival del Barcelona, es va fer un silenci espectacular, sense que cap ximplet espatllés el moment emotiu; cosa que s’ha vist poques vegades entre equips amb tanta rivalitat com aquests dos. Per això, la mort de Tito ha provocat una germanor entre aficionats; ens situacions greus de malaltia o mort, no hi ha equips ni competitivitat i tots ens fiquem a la pell dels més perjudicats, que serien la família, els amics i les persones que han estat treballant amb ell en el futbol durant tants anys.

Em va fer molta pena que morís tan jove per culpa d’una malaltia d’allò més horrorosa que el va fer renunciar a treballar en el que ell volia, ser entrenador i, sobretot , com he dit abans, per la seva manera de ser . També ha sigut un cas que m’ha afectat força perquè conec molts casos propers de gent que ha tingut càncer, però que afortunadament ja fa temps que estan recuperats i no tenen cap problema.

A partir d’ara, caldrà recordar en Tito Vilanova com un dels “grans” del Barça i del futbol.

Pau

Aquest article ha estat publicat en Barça, Entrenador, Futbol, Mort, Pau Ròdenas. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Gran Tito

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Pau, fas una molt bona necrològica del Tito Vilanova. Molt sentida i ben escrita. Et pots dedicar al periodisme esportiu.
    No deixis d’escriure, que ho fas molt bé.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *