Qüestions de cultura

L’altre dia estava mirant les noticies, parlaven sobre com actua la civilització d’aquí. Això em va fer recordar l’estiu passat. Vaig anar a Àustria, concretament a Viena, només baixar de l’avió ja em va impressionar la seva manera d’actuar, tots en fila i sense empènyer a l’hora de sortir. També hi havia algun espanyol que es diferenciava desde molt lluny, apart de per l’idioma, perquè anaven per on volien i fent apartar la gent del mig.

Durant tota l’estada allà va haver-hi fets que em van sorprendre molt. Per exemple a  l’agafar el metro, sobretot a les hores punta, tothom es posava en fila i  a la dreta de les escales mecàniques, deixant l’esquerra lliure per que la gent que tingués pressa pogués passar corrent sense molestar els altres. No era el primer cop que ho veia, a Londres passa exactament el mateix. Fent una comparació ràpida, l’altre dia vaig anar a Barcelona i tenia pressa, no vaig poder avançar a la gent per les escales mecàniques, ja que aquests ocupaven tota la amplada de les escales sense poder avançar-los.

L’altra cosa més impactant, és que allà al demanar un cafè et porten un got d’aigua per ajudar a treure el gust a l’acabar-lo, cosa que aquí et cobrarien. Vaig veure que prefereixen tenir pocs clients i contents, que molts, i enfadats. Si la gent que ve està contenta repetirà i per això es preocupen al màxim per que no marxis disgustat. Aquesta manera de fer i tractar a la gent és perquè ja des de petits els han ensenyat aquesta educació i manera de comportar-se.

Per això i moltes altres coses aquests països funcionen millor que el nostre. Per aquest motiu la majoria de joves amb futur marxen a buscar-se la vida a altres països. Per la meva part desitjaria, a l’acabar la carrera, marxar d’aquí i poder anar a algun d’aquest països amb els quals m’identifico i em seria un orgull formar-ne part.

Marc Méndez

Aquest article ha estat publicat en Cultura, Educació, Estranger, Marc Méndez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *