Córrer no és un simple esport

És habitual en mi, quan vull desconnectar de tots els problemes i reflexionar, que em posi les bambes, la música i me’n vagi a córrer per la muntanya, un dels únics llocs on es pot respirar amb tranquil·litat. Córrer és un esport d’auto superació, cada dia que hi vas t’hi has d’esforçar física i mentalment per assolir un objectiu, que per la majoria de persones és o baixar de pes o mantenir una bona forma física, jo hi tinc alguna cosa més a dir a banda de l’objectiu estètic: córrer m’ajuda a pensar.

Quan surto de casa, el principal dilema al meu cap és millorar la meva anterior marca, no cansar-me i evitar rendir-me abans d’arribar al final. És molt difícil no pensar en el dolor que et fan les cames i el buit d’aire que sens als teus pulmons en el moment que estàs a la primera pujada, però quan te n’adones, el que era una respiració ofegada i unes cames que pesen i només et frenen passa a ser un mecanisme que funciona de manera automàtica i secundària.

“el principal dilema al meu cap és millorar la meva anterior marca, no cansar-me i evitar rendir-me abans d’arribar al final”

De manera involuntària, el cervell se’t comença a omplir de les coses que et passen al dia a dia, dels problemes que tens amb altres persones o fins i tot amb tu mateix. El paisatge que es veu des d’allà dalt i l’olor a humitat que s’hi respira dóna lloc a un escenari perfecte per poder reflexionar amb un mateix i poder tornar a casa amb una mica de calma.

La gent per desconnectar acostuma a anar de vacances. Jo simplement, si us sentiu amb angoixa o amb ganes de marxar, us motivo a anar a córrer. A part de ser un esport, és una manera de conèixer-se a un mateix.

Jordi

Aquest article s'ha publicat dins de Córrer, Jordi Cros, Pensar i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Córrer no és un simple esport

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Jordi,
    Fas un bon article sobre tot el que et produeix anar a córrer. M’ha agradat (He esmenat algun error ortogràfic, recorda que aquesta feina és teva!). Molt ben estructurat.
    No deixis d’escriure
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *