Mirant cap al futur

Els combustibles utilitzats avui en dia, com bé sabem, no són infinits. Aquest fet i el creixement de la contaminació a causa d’utilitzar aquests combustibles a grans quantitats, són alguns dels motius que ens porten a adquirir noves maneres de produir energia. Mirant al futur, el que necessitem és canviar la nostra manera d’adquirir l’energia consumida, per exemple, podem substituir la crema del carbó, d’alló més contaminant, per alguna font renovable com l’energia solar. En el cas d’aquesta energia la podem captar tan sigui amb l’ajut de plaques fotovoltaiques o amb plaques tèrmiques. Encara que aquesta font no es tant contaminant i no genera residus, el seu preu és molt costós i difícil de fer front.

Per tal d’utilitzar noves tecnologies no només s’ha de adaptar el sistema, sinó que a més es necessita fer una gran feina, educar a la societat per tal de poder implantar aquests nous mètodes. Per tal de fer-ho cal desplaçar-se fins als majors nuclis d’aprenentatge, com per exemple, les escoles.

També hi ha la possibilitat de adaptar aquestes noves tecnologies al tercer món, ja que durant el dia tenen moltes hores de Sol, i el grau d’aprofitament de l’energia solar d’aquesta manera és molt elevat.

Laura

Aquest article ha estat publicat en Energia, Laura Alarcón, Tecnologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *