A tres quarts de vuit vaig baixar al menjador a esmorzar. Com cada matí vam engegar la televisió i vam sintonitzar TV3 per estar al corrent de les primeres notícies del dia i sobretot per saber el temps que ens acompanyaria durant la setmana.
Habitualment la majoria de les notícies que emeten estan relacionades amb la política i l’economia. Com ja estic avorrida de que sempre parlin del mateix normalment no paro atenció al que diuen, prefereixo pensar en les meves coses.
Per la meva sorpresa ahir després de que la presentadora repassés els primers titulars, vaig sentir que deia quelcom relacionat amb les carreres universitàries, i com que aquest és un tema que trobo important i que si tot va bé d’aquí a uns anys m’incumbirà, vaig prestar atenció. La noticia deia que “Els universitaris no es podran titular sense dominar una llengua estrangera”, és una llei que va anunciar el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell i que requeria als estudiants universitaris un cert nivell de llengua estrangera, equivalent al First Certificate o al B2 amb la intenció d’aconseguir que els titulats universitaris finalitzin els seus estudis amb uns bons coneixements d’una tercera llengua, ja sigui d’anglès, francès, l’alemany… També deien que tots els alumnes universitaris que ja tinguin una certificació externa a la universitat del seu nivell de la tercera llengua estrangera podran convalidar-la, mentre que els alumnes que no la tinguin hauran de passar un examen a la mateixa universitat.
Personalment penso que aquesta nova llei està molt bé perquè avui en dia és molt important tenir coneixements de diverses llengües, quants més idiomes saps, més facilitats tens en trobar feina i en estar ben considerat. Per als joves també és un benefici saber una llengua estrangera a més a més del català i castellà, perquè veient com va el país, el futur que ens espera és bastant desconegut, però pel que
sembla no es presenta gaire esperançador, per tant, l’avantatge de saber una llengua internacional ens obre les portes per anar a treballar o estudiar a l’estranger, que sembla tenir un futur una mica més pròsper.
Marina.