”La Navidad la ha inventado el Corte Inglés”

Han passat les vacances de Nadal, ja gairebé tornem a començar l’institut, i durant aquests dies he tingut la ocasió de disfrutar de la tranquil·litat de poder-se llevar tard, anar de festa, sortir amb els amics i passar temps amb la família. Aprofitant el temps lliure, he anat més d’un dia a passejar per Barcelona, a mirar botigues i a gaudir de l’esperit nadalenc que hi volta.

He de dir que mai m’ha agradat massa el Nadal, i menys des que tinc consciència de que realment tot és una estafa. Aquestes festes tenen la seva part positiva, que és la d’estar amb la família i els amics, disfrutar, passar-s’ho bé i fer qualsevol cosa per desconnectar de la monòtona vida que un viu en época escolar, però a la vegada tenen una cara que em provoca mals pensaments.

“mai m’ha agradat massa el Nadal, i menys des que tinc consciència de que realment tot és una estafa”

Parant-nos a pensar… Que és el Nadal? És cert que es relaciona el nadal amb la família, l’amor, l’amistat, la pau i altres pensaments bàsics que ens poden venir al cap, però el que realment són aquestes festes és una estafa per part dels comerços (grans i petits) de treure diners als clients.

I és que en realitat són llestos. Quina millor manera hi ha de fer gastar diners i més diners a la gent a part d’incitar a la societat a comprar regals a amics i familiars? Camines per la capital i a cada aparador veus propaganda que posa ‘’ 50% de descuento en pantalones”, “ Oferta: 2×1” o qualsevol altre enunciat que de ben segur captarà l’atenció de més d’un. El Nadal no consisteix en fer regals; consisteix en passar temps amb la família, en companyia, fer dinars o estar amb la gent propera, però això dels regals és un extra que des de fa anys algun empresari o botiguer força intel·ligent mirant els seus interessos va decidir ficar.

Però no només els botiguers s’aprofiten econòmicament de nosaltres; també ho fan els hotels, les agencies de viatges, les discoteques preparant ‘festes especials’, etc.. i lo més ‘divertit’ és que nosaltres caiem en la seva trampa.

Mercè Garcia

Aquest article ha estat publicat en Consum, Mercè Garcia, Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *