El debat de la pilota d’Or

Trobo curiós que just al acabar d’entrar a la segona meitat de l’any ja es parli de qui es mereix la pilota d’or, és a dir, en sis mesos de l’any 2012 ja n’hi ha prou per valorar qui se la mereix, i en part ho entenc, s’han disputat ja tots els títols importants del present exercici i això fa que moltes veus ja es decantin per un o altre. Però creieu realment que hi ha d’haver tal discussió per aquest prestigiós trofeu?

Depenent del criteri que segueix el jurat, poden haver-hi certs aspirants a la pilota d’or, però penso que és complicat veure quin és aquest criteri, però sota el meu parer em sembla que ens compliquem molt les coses, perquè crec que en Messi és el millor jugador del món, i per molt que pugui ser repetitiu, torna a merèixer guanyar aquest trofeu.

Si mirem cap  a èpoques on no hi havia jugadors que marquessin èpoques, i podríem referir-nos dins dels últims 15 o 25 anys en aquelles temporades no destacaven homes com Maradona, Messi, Di Stefano, o Zinedine Zidane, per exemple.

En canvi, si és veritat que va haver-hi certs guanyadors d’aquest trofeu que posteriorment no van passar a la història, ni van ser jugadors molt recordats en les posteriors dècades, com és el cas de Pavel Nedved (Juventus), o Michael Owen (Liverpool-Newcastle). Allà es podia debatre més el guanyador perquè no hi havia cap jugador que marqués la suficient diferència com la que crea ara l’astre argentí. Podem dir que Raúl també se la mereixia, en vés de Michael Owen, per exemple.

Penso que ara és diferent, estem davant d’una època gloriosa on un jugador argentí de 25 anys, marca les diferències en cada partit, i ja ha fet mèrits més que suficients per sortir en tots els llibres com un dels 5 millors jugadors de la historia del futbol, un futbolista excel·lent que passa per sobre de qualsevol rival que tingui al davant, que any rere any continua batent rècords i més rècords.

Leo Messi és el millor jugador del món i per tant, seguint a aquest nivell, tant en fa qui guanyi l’ Euro copa, el Mundial o el que sigui, ell continua sent el millor del món, i per tant, principal favorit a obtenir una nova pilota d’or per a les seves vitrines.

Molts deien que al 2010, Xavi o Iniesta es mereixien el trofeu o que aquest any Casillas o Sergio Ramos se’l mereix, però, realment ho heu reflexionat?

Sense anar més lluny, molts posaven al Andrés com a clar candidat quan Espanya va guanyar el Mundial de Sudàfrica, el per què?, doncs per un motiu que sobresortia per sobre dels altres i és haver marcat el gol de la final. Si no hagués marcat aquell dia, probablement d’Iniesta no se’n hauria parlat com a possible Pilota d’Or, i és que aquell any va passar 4 mesos lesionat.

A Casillas, per exemple, també se li pot donar la pilota d’or, més per el que ha guanyat durant la seva trajectòria, que per els últims anys en la porteria blanca, la meva pregunta és si hi algú que pensa que es pot comparar altres jugadors amb Messi?

En definitiva penso que mentres en Leo segueixi a aquest nivell ningú l’hauria de privar de guanyar una nova pilota d’or, en uns dies sortirem de dubtes.

Ricard

Aquest article ha estat publicat en Aficions, Esport, Futbol, Ricard Julià. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *