Per què ens odien?

Per què ens odien? Aquesta és la pregunta que em faig jo i possiblement molt catalans que es senten odiats i discriminats per un bon sector de la societat espanyola. No entenc perquè per parlar una altra llengua, tenir uns altres costums o simplement pel fet de sentir-nos catalans hem de rebre el tracte que rebem.

El major causant d’aquest odi, des de la meva opinió,  és l’estat espanyol. Aquest organisme, especialment des de que el partit popular governa, s’està dedicant a atacar i ridiculitzar el sentiment catalanista, fent creure els espanyols que nosaltres som  dolents per a Espanya i que és necessari espanyolitzar-nos per solucionar el problema que som. Però des de sempre que hem patit aquests atacs. Començant per  11 de setembre de 1714 i acabant ni més ni menys amb el que jo crec que sens dubte és la pitjor persona que hi ha hagut mai a Espanya, Francisco Franco. Per si no era prou greu el que aquest senyor va fer per Catalunya, la majoria de governs democràtics següents s’han dedicat silenciosament a perjudicar-nos. Sense anar més lluny, l’anterior govern socialista va decidir construir abans el tren d’alta velocitat que unia Madrid i Sevilla que no el que unia la capital amb la que és la segona ciutat del país. I per si no era poc, el govern anterior i el d’ara es neguen a fer el corredor mediterrani. Aquest corredor seria una xarxa de tren que uniria França i tota la costa mediterrània espanyola  potenciant industrialment zones pràcticament desertes com són Múrcia i Andalusia, apart d’afavorir la que és indiscutiblement la zona més pròspera d’Espanya, Catalunya. I per si no n’hi havia prou, ara s’ataca al model educatiu català. Aquest és un model integrador, que fa que els immigrants, ja siguin de fora o de dintre de l’estat espanyol, aprenguin la llengua catalana i també la castellana. El més greu dels arguments que es donen és que pretenen espanyolitzar els alumnes catalans quan, per exemple, en llengua castellana, tenim un nivell superior a la majoria de l’estat.

Perquè en comptes de tancar una ferida se n’ha d’obrir una de més gran? Perquè tocar el que va bé? Perquè no ser coherents i potenciar les zones més pobres i amb menys recursos en comtes que les més riques? Preguntes que ara per ara, inexplicablement, no tenen resposta.

Jordi

Aquest article ha estat publicat en Catalunya, Espanya, Jordi Capeta, Odi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *