Veritat o mentida

Que és millor, dir la veritat o mentir? Si ens ho pregunten, normalment responem que la mentida no es bona i que sempre és millor dir la veritat. Però, la realitat és que sovint, per una cosa o altre volem amagar la veritat i llavors mentim. Quan ens trobem per exemple, en una situació difícil i creiem que la veritat pot fer molt de mal a una persona estimada, aleshores l’amaguem, això és el que anomenaríem “una mentida piadosa”. Tot i saber que no està bé mentir, ho fem, ja què volem ajudar i creiem que és més convenient per l’altra persona o per nosaltres mateixos.

“per molt dura que sigui la veritat és millor dir-la d’un sol cop perquè si ho anem allargant i mentim, aquesta mentida es farà més grossa i ja no la podrem aturar”

Tot i així, s’ha comprovat que a la llarga, la mentida pot fer més mal que la veritat, per exemple, si una persona que estimem ens amagués una veritat i ens mentís perquè ho cregués convenient, el dia que nosaltres la descobríssim, potser ens enfadaríem molt amb aquesta persona i ens sentiríem traïts. Moltes vegades costa acceptar que per molt dura que sigui la veritat és millor dir-la d’un sol cop perquè si ho anem allargant i mentim, cada vegada aquesta mentida es farà més grossa i ja no la podrem aturar, és per això que penso que en qualsevol situació que ens trobem és millor explicar la veritat de la millor manera que sapiguem.

Sandra

Aquest article ha estat publicat en Sandra Estivill, Veritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *