Tragèdia

Nit de la castanyada o de “Halloween” al Madrid Arena, un pavelló multiusos situat a la ciutat de Madrid. Un macroconcert per a joves acaba de la pitjor manera possible, quatre noies mortes i una ferida de gravetat. La causa, un tap format a l’accés al recinte que provoca una allau humana. Famílies destrossades per culpa de la irresponsabilitat de l’empresa organitzadora.

Evidentment, tant aquesta empresa com l’ajuntament de Madrid, afirmen que no es va superar l’aforament permès, però tothom sap que això és totalment fals. Els assistents al concert i el propi DJ asseguren que hi van haver unes 20.000 persones en un recinte on només n’hi caben 10.000. A més a més, no van haver-hi controls de seguretat, la gent entrava sense ensenyar el carnet d’identitat i no se’ls hi revisaven les motxilles. I per acabar-ho d’adobar, cap dels 75 encarregats de seguretat del recinte eren professionals, cap va ser donat d’alta aquella nit i només van cobrar sis euros l’hora. Per tant, és normal que no estiguessin preparats per actuar en una situació com aquella. Una altra cosa que no m’entra al cap és com en un espai tant gran com aquell pavelló i amb els milers de persones que hi havia, només és va habilitar una sola sola sortida. Els testimonis dels fets asseguren que les altres sortides estaven precintades.

Penso que el culpable de tot el que va passar són els diners. Els organitzadors van “matar” literalment a quatre persones a causa de voler aconseguir el màxim de benefici, de vendre el major nombre d’entrades, d’omplir fins a petar el pavelló. Crec que els diners han arribat a tenir tanta importància a les nostres vides que alguns són capaços de posar en perill vides humanes per tal d’aconseguir-ne més.

Gerard Lombarte

Aquest article ha estat publicat en Accident, Concert, Festa, Gerard Lombarte. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *