L’arbitratge

El tema del qual parlaré a continuació és l’arbitratge pel que fa al mon del futbol.
Aquest tema, ha generat durant aquests últims anys molta polèmica, especulacions i queixes dels equips, de la premsa, seguidors del futbol…

“La gent no s’adona de la feina tan difícil que ha de ser arbitrar un partit de futbol i al no saber-ho, critiquen a l’àrbitre a la mínima”

Tothom sap que a Espanya hi ha dos equips que estan per sobre dels altres, ja sigui per qüestions econòmiques o futbolístics. Aquests dos, el Barça i el Madrid sempre han tingut grans conflictes entre ells i, de fet, quasi sempre han mantingut també, conflictes arbitrals. Que si en l’època de Franco a Espanya el Madrid va guanyar les copes d’Europa ja que els àrbitres anaven a favor d’ells, que si el Villarato a favor del Barça. És a dir, que quan un d’aquests dos equips va malament, es justifica a partir dels errors arbitrals en contra del mateix equip i a favor del contrari. Passa el mateix en els equips de menys pes, però al no ser tant mediàtics no se’n fan a conèixer les opinions diverses.

La gent no s’adona de la feina tan difícil que ha de ser arbitrar un partit de futbol i al no saber-ho, critiquen a l’àrbitre a la mínima. Un factor del qual cada cop es critica més a l’arbitre és que amb la millora en la tecnologia, es poden apreciar molt millor les jugades i saber si l’àrbitre ha fet bé anul·lant un gol, parant l’acció d’atac per fora de joc… Durant aquest últims anys, fins i tot s’han introduït columnes en la premsa que només parlen de l’arbitratge de cada jornada, el mateix s’ha fet a la radio o als programes esportius televisius.

Per finalitzar, dir que cada cop l’actuació de l’àrbitre del partit és més mediàtica i que és injust ja que, quant ho fan bé ningú els alaba, i en canvi quant no s’equivoquen en alguna situació puntual, els critiquen.

Toni

Aquest article ha estat publicat en Àrbitres, Toni Estrada. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’arbitratge

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Toni, fas una anàlisi molt interessant de les polèmiques que es generen entorn de les actuacions arbitrals (a falta d’altres temes més importants, en aquest país ens entretenim discutint sobre els àrbitres tota la setmana). M’ha agradat.
    L’estructura de l’escrit és força correcta i fa que la lectura sigui planera i agradable.
    No deixis d’escriure.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *