Ets una fresca!

Era estiu, i el sol torrava el poble i feia molta calor. La meva àvia sovint baixava al riu amb el meu pare i el meu tiet. Ells es banyaven jugant, esquitxant-se i rient, però la meva àvia no podia banyar-se. L’impediment no era que no sabia nedar, ja que l’aigua era força superficial, sinó que era mal vist portar banyador. Cap dona del poble en portava. Per tant, es passava una bona estona amb els peus a l’aigua, amb el vestit, sense poder-se banyar mentre el sol li cremava la pell.

“decidí que tant li feia el que digués la gent. Es va comprar un vestit de bany a Barcelona, se’l va posar i va poder gaudir de l’aigua fresca del riu”

Portar banyador era mal vist per tothom del poble, ja que una dona no podia mostrar el seu cos (tot i que els vestits de bany de la època cobrien força més que no pas ara). Per aquesta raó ella havia d’aguantar-se les ganes de remullar-se bé?

No, va decidir que tan se li feia del que digués la gent. Es va comprar un vestit de bany a Barcelona, i se’l va posar i va poder gaudir de l’aigua fresca del riu i jugar amb els seus fills. La gent tafanejava (és una fresca aquesta!) , la miraven descaradament i fins i tot el mossèn del poble li va dir que era inapropiat. Tot i això, estic convençuda de que alguna noia del poble estava contenta de veure que algú havia donat la passa, havia trencat la barrera de no poder portar banyador. Uns anys després, afortunadament, ja era normal veure les dones del poble portant roba de bany.

Pensar que fa 40 anys això passava no em sorprèn, però estic molt contenta de que portar banyador aquí ja no sigui un problema.

Nina Roglán

Aquest article ha estat publicat en Àvia, Dona, Escàndol, Indumentària, Nina Roglan. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *