Tornen a guanyar les esquerres?

Les dretes a Europa comencen a caure. Miris on miris els conservadors perden pistonada, i per sort no tant per a l’augment dels socialdemòcrates (que també es recuperen de les fortes patacades d’aquests últims anys) sinó per l’augment de les esquerres més compromeses amb els treballadors i treballadores i crítiques amb el poder dels mercats.

A Alemanya, la Merkel comença a perdre molt de poder a la majoria de Lands que abans governava, a França els ciutadans li han dit a Sarkozy que no el volen i que prefereixen quelcom més moderat com l’Hollande. Com a cas més vistós posem l’exemple de Grècia, país on és impossible formar un govern de coalició per acceptar els rescats de la UE, per tant es repetiran les eleccions i segurament la coalició d’esquerres radicals Syriza aconseguirà guanyar les eleccions. A casa nostra les últimes enquestes demostren que Ciu i PP perdrien molts vots degut a les retallades ideològiques que estan fent i pujarien tant ERC com ICV-EUIA.

L’augment dels socialdemòcrates es deu sobretot a la mala gestió de la crisi que fan les dretes, que cedeixen tot el poder polític de l’estat als mercats per satisfer aquests i passen totalment de les necessitats de les persones. I l’augment de les esquerres més radicals es deu a la ineficàcia del sistema capitalista organitzat políticament en un bipartidisme insultant. Els treballadors i treballadores ja no es creuen les fal·làcies dels socialdemòcrates i volen algú que els garanteixi els drets socials i l’estat del benestar.

Espero que les esquerres de veritat acabin guanyant les eleccions arreu d’Europa i, si no és així, com a mínim que aconsegueixin uns bons resultats per seguir creixent i en un futur proper poder aconseguir un canvi de sistema des dels diferents parlaments europeus.

David

Aquest article ha estat publicat en David Barnet, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *