Estudiants, amb tot el dret del món

Les protestes estudiantils no són unes protestes gratuïtes. Els estudiants no volem un ensenyament que ens eduqui per ser mercaderies, volem un ensenyament que ens formi tant a nivell educatiu com a nivell personal. I com és lògic volem aquesta formació en les millors condicions físiques possibles tant per a l’assimilació dels conceptes per part dels alumnes com per la facilitat i comoditat del professorat per ensenyar-los. I aquí a Cabrils ens toca molt directament, ja que el nostre institut està amb barracons i la calor a l’estiu i el fred a l’hivern, i el soroll de la pluja a la primavera i tardor no fan dels barracons el lloc idíl·lic per poder formar-nos. Per això ens manifestem en contra de les retallades, perquè les retallades afavoreixen a que les famílies que poden portin els fills a les escoles privades, així afavoreixen a la privatització de l’educació. També critiquem que el govern del PP vulgui fer un batxillerat de 3 anys, suprimint-ne un de l’ESO. El batxillerat son uns cursos d’especialització i preparació per a la universitat, però si amb 16 anys no saps què vols fer com pots saber-ho amb 15 anys quan acabes 3r d’ESO? Si un o una estudiant decideix deixar d’estudiar per entrar a treballar (la qual cosa no hauria de passar en un estat del benestar) què farà algú amb 15 anys? No pot entrar al mercat laboral i aleshores estarà sense fer res, com a molt el que farà serà drogar-se a un parc al costat de casa seva amb els seus amics que també hagin deixat els estudis. Això és el que promou el govern central, una societat en la qual la joventut sigui una joventut drogoaddicte entre setmana i discotequera els caps de setmana, sense esperit crític ni racional.

I per últim però no menys important ens sembla increïble que es vulgui atemptar contra el model educatiu català, el model de d’immersió lingüística el qual està admirat per tota Europa. Si els alumnes sortíssim de l’escola sense saber parlar castellà podria mínimament pensar que ho fan perquè volen que el castellà s’aprengui, però resulta que tenim el mateix nivell de castellà que a Extremadura i més que a Andalusia. Doncs per què ens volen fer això? L’únic que farà serà dividir Catalunya en dues comunitats lingüístiques, o fins i tot intentar eliminar la llengua catalana com ja estan fent a Ses Illes o al País Valencià. Si perdem la llengua, morirem com a poble.

Per això i tants altres motius animo a les i els estudiants a organitzar-nos de la manera que creguem més eficaç per poder parar tots aquests atacs contra els nostres drets.

David

Aquest article ha estat publicat en David Barnet, Estudis, Privatització, Reivindicació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *