Gran Torino

Clint Eastwood és considerat dels millors directors de cinema actual. He vist moltes de les seves pel·lícules i totes m’han agradat molt, però si hagués de triar alguna se’ns dubte seria Gran Torino, en que ell és el protagonista.

Gran Torino narra l’història de Walt Kowalski, un home vell i racista que està en un constant estat de mal humor. Quan la seva dona mor es sent molt sol i a més la seva relació amb els seus fills i nets no és massa bona, no tenen temps per ell, per això viu només amb la seva gossa Deisy en un barri de Detroit. El seu barri ha canviat molt amb el pas del temps. Walt es sent impotent amb aquest canvi, ell va participar a la Guerra de Corea i pràcticament tots els seus veïns són asiàtics, als quals no accepta. Una nit Thao el fill dels seus veïns de la tribu hmong intenta robar-li el seu bé més preuat, el seu cotxe ”El Gran Torino”, pressionat per una banda. Però el jove és sorprès per Walt que s’interposa en el atracament i no dubta en enfrontar-se amb els joves violents. El comportament que té Walt és digne d’admirar pels orientals. Es converteix en l’ heroi del barri sobretot de la mare i la germana de Thao, que li insistiran per que treballi per ell per portar-lo pel bon camí. Poc a poc aniran consolidant una amistat cada cop més intensa, i d’aquí Walt començarà a interessar-se pels problemes i costums dels seus veïns.

Hi ha una gran evolució del personatge principal. Aquest al començament de la trama és una persona molt racista i arrogant, que falta al respecte tota l’estona. A mesura que transcorre la pel·lícula te n’adones com va canviant la seva manera de pensar. El protagonista va deixant enrere els seus prejudicis sobre els immigrants i s’hi va socialitzant amb ells. Finament acabarà trobant en ells el suport que no ha trobat en la seva família biològica.

”Gran Torino” analitza diversos aspectes sobre la nostra societat i ens hi fa reflexionar, com per exemple: la vellesa, la vida, la mort, la amistat i el racisme entre altres. És una trama entretinguda que emociona i on es barreja el la comèdia, el drama i l’acció. Per tot això us la recomano, segur que us agradarà.

Sandra

Aquest article ha estat publicat en Cinema, Sandra Moradell. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *