Un Nadal compartit

Aquestes festes són per a la majoria un simple símbol de regals i menjar. L’excusa perfecta per comprar i gastar, de demanar als reis allò tan car que no ens podíem comprar i que al Nadal finalment aconseguirem que ens regalin. Però al darrere d’aquest consum que constantment hi trobem a tots els mitjans de comunicació, podem trobar un autèntic motiu per a aquesta celebració, un motiu que va més enllà de l’alegria passatgera que ens donen les coses materials.

El Nadal no és només per rebre, es tracta sobretot de pensar en els altres, en tots aquells que potser no es poden permetre comprar regals i potser ni tan sols sopar la nit de Nadal. Persones necessitades i a les quals podem ajudar amb molt poc esforç. Senzilles donacions de roba o menjar a fundacions i ONG destinades a aquestes finalitats que potser per a nosaltres no representen grans sacrificis ni ens priven de coses imprescindibles, però que per als que les reben segurament representa poder tenir unes festes de Nadal més dignes i més felices. El Nadal és per compartir, per gaudir amb els altres i tenir el record inesborrable de la satisfacció d’haver ajudat i compartit amb gent que t’estarà més agraïda del que t’hauries imaginat. Accions solidàries ens porten una alegria i una pau interiors que ens fan gaudir plenament de l’esperit d’aquestes festes.

No es tracta d’una estació ni un temps concret de l’any, es tracta d’un estat de la ment en el qual hem d’intentar donar el millor de nosaltres mateixos per fer d’aquest món un món millor. Intentem fer del Nadal unes festes boniques per a tothom i no només pels de dins de casa nostra.

Noelia

Aquest article ha estat publicat en Nadal, Noelia Acosta, Solidaritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *