University College Utrecht

A principi d’aquest curs, se’ns va demanar que escollíssim quin tipus de Batxillerat volíem fer, i en el meu cas va significar molts maldecaps. Havia d’escollir ja el que volia estudiar, el que voldré fer durant tota la meva vida, o almenys una àrea d’estudis determinada. Al final vaig optar per anar al Batxillerat Social i estudiar ADE (administració i direcció d’empreses), i em vaig adonar de que m’havia de posar les piles amb l’anglès.

Fa un parell de mesos, vaig decidir que estudiaria a una universitat holandesa, i investigant vaig descobrir que la Universitat Internacional d’Utrecht és la millor universitat d’Holanda, i una de les millors universitats del món per estudiar empresarials. Així que el meu “somni” s’ha convertit en poder anar a aquesta universitat.

Quan li explico a algú que vull anar a estudiar fora del país, la gent sempre em pregunta per què. No entenen que als 18 anys ja no visqui amb els meus pares. Però per a mi això no suposa cap problema, sempre he sigut una persona molt independent i, com ma mare és holandesa, per a mi la cosa més normal del món és anar-se’n a viure fora de casa quan comences la universitat. M’estranya molt més la gent que es queda vivint amb els pares fins als 30 anys. De totes maneres, no hi perdo res intentant-ho. Si faig una carrera a Espanya, potser no trobaré feina en el futur, així que prefereixo sofrir una miqueta durant quatre anys, fent una carrera en anglès, però tenint un bon currículum. I si al final descobreixo que no vull continuar amb això, sempre puc tornar i continuar a Barcelona.

Algunes nits, m’omplo d’inseguretats. Seré capaç de suportar viure tan lluny dels meus pares? Tinc suficient nivell d’anglès com per a poder seguir una carrera universitària? Val la pena perdre els meus amics? Només espero que no passi res, i que almenys ho pugui intentar, tot i equivocar-me.

Kim

Aquest article ha estat publicat en Dubtes, Estudis, Futur, Kim Rodríguez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *