Retallades

El mes passat, va haver-hi un dia de vaga per les darreres retallades i la privatització. En la meva opinió, la gent jove, ha d’anar a les manifestacions, ha de defensar el que pensa i lluitar per un futur just per a tots.

Durant els últims mesos, CiU ha estat fet retallades en educació. Aquestes retallades no afecten a l’educació privada, i això dona més oportunitats als estudiants que es poden permetre anar a una escola privada o concertada.
Això és una gran injustícia, ja que l’educació, de qualitat, és un dret del qual tots i cadascun de nosaltres disposem. No és cap negoci on els estudiants som simple mercaderia: som persones i se’ns ha de tractar com a tals. L’educació hauria de ser igual per a tothom.

Per exemple, jo estic estudiant dibuix tècnic i, com és una assignatura optativa, l’any vinent, pot ser que no tinguem professor. Aleshores, hauríem de fer l’assignatura online o no fer-la. Mentrestant, els estudiants de les escoles privades estan reben una millor formació que els meus companys i jo.

Tothom coneix aquestes retallades, que això és perjudicial pel nostre futur, que incrementa la diferència entre classes socials i, a més a més, que tenim formes d’exigir els nostres drets.

Tot i així, hi ha persones a les quals no els importa aquest fet i prefereixen quedar-se a casa dormint o sense fer res que aixecar el cul del llit i anar a una manifestació. Quan aquesta gent obri els ulls i s’adoni d’aquests fets, probablement ja serà massa tard per contribuir.

Per tant, aneu a les manifestacions i crideu ben alt què és el que voleu: que no ens prenguin el pèl, volem els nostres drets. Encara hi estem a temps!

Andrea

Aquest article ha estat publicat en Andrea Sánchez, Ensenyament, Protesta, Retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *