La moda

Per començar, tenir una pròpia manera de vestir o una pròpia opinió diu molt d’una persona i del seu caràcter, però actualment la joventut vesteix i pensa de la mateixa manera a causa de les modes i això és un fet que podem veure constantment si sortim al carrer. És això una manera de controlar la joventut?

D’entrada cal dir que generalment els joves segueixen les modes per integrar-se en la societat i no sentir-se exclosos; per tant, si un no actua com la majoria aquella persona és diferent i per això no és acceptada. Aquest és el motiu pel qual la majoria de persones actuen igual i no tenen el valor de dir com són en realitat i expressar els seus pensaments i opinions, per por a ser rebutjats per la societat.

En segon lloc hem de criticar les modes perquè poden arribar a ser una malaltia. Una persona pot estar massa obsessionada per anar a la moda i això, al cap i a la fi, és perjudicial per a ella mateixa. D’altra banda, això és més culpa de la persona que de les modes ja que tothom és capaç de dir no quan veu que una cosa se’ls escapa de les mans.

Per últim, ja que abans hem responsabilitzat a les persones, també hem de responsabilitzar els mitjans de comunicació perquè són aquests els que difonen les tendències i amb els anuncis aconsegueixen incitar la joventut a actuar com les empreses volen i aquests acaben cedint a comprar els productes. No obstant això, no hem de deixar que la televisió, les revistes o qualsevol tipus d’anunci sigui més que simple informació que nosaltres processem i decidim si ens convé o no.

En conclusió, com hem dit abans, les modes controlen grans masses de població jove, però hem de lluitar per tenir una pròpia opinió que marqui el nostre estil.
Personalment, considero que si seguim així tothom seguirà un mateix patró on ningú es diferenciarà de la resta, per tant és un fet negatiu.

Pau

Aquest article ha estat publicat en Joventut, Moda, Pau Buisan. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *