La festa que fa oblidar i consumir

No m’agrada el Nadal. Si, ja ho sé, segurament ara estareu pensant una cosa com <<l’Arantxa sempre amb les seves manies…>> mentre dieu que no amb el cap. Però es que no hi puc fer res. Sóc així d’especial.

Per una part, és agradable gaudir d’unes setmanes de festa per descansar i oblidar-se dels estudis, així com per assaborir la tranquil·litat i el plaer de no haver de fer res. Sortir amb els amics, quedar-se a casa sota la manta de la iaia o fins i tot fer un petit viatge. Tot amb la finalitat de sentir-se relaxat i feliç.

Però no aconsegueixo alegrar-me del tot sabent que s’acosten unes festes tan comercials. I menys, quan a les notícies no paren de parlar sobre temes de “vital importància” com la preparació de les cavalcades dels Reis Mags, les infinites compres de la gent o –una notícia de vida o mort- les llums de Nadal que il·luminen els carrers de les grans ciutats.

I després de veure això, no puc evitar preguntar-me: Què més els dóna a molta gent que hagin posat unes llums preciosíssimes, si no tenen ni per comprar una trista barra de torró? Quina gràcia els hi farà quan vegin els centres comercials plens de persones comprant regals, quan ells no podran complir el desig del seu fill o filla de tenir una bicicleta? Què els importa, en definitiva, totes aquestes històries, si ells passaran unes festes tristes i desil·lusionadores?

No puc entendre com els telenotícies i els sistemes de comunicació en general poden tenir tanta poca sensibilitat, i menys en els temps que corren. Penso que aquestes informacions tan banals no haurien d’ocupar mig programa, ni molt menys. Perquè estic segura que moltes notícies de veritat han quedat reduïdes o excloses per aquest motiu. I viure en la ignorància a canvi de saber si les bombetes són d’alt o de baix consum em sembla un preu massa alt.

Arantxa

Aquest article ha estat publicat en Arantxa López, Consum, Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *