SESSIÓ DE COEDUCACIÓ AMB FAMÍLIES

El passat dimecres 25 d’abril, vam dur a terme la primera de les dues sessions de coeducació amb famílies.

De la mà de les companyes de l’associació Coeducacció vam reflexionar al voltant del significat d’aquest terme, vam veure com és la socialització de gènere, valors atribuïts a la masculinitat i la feminitat que rebem com a herència i que, sovint, reproduïm sense adonar-nos-en. Per acabar, entre totes, vam començar a parlar de com acompanyar les criatures perquè puguin construir-se una identitat més lliure, justa i igualitària.

Aquest curs hem iniciat un projecte de centre en relació a la coeducació amb l’objectiu de promoure la igualtat real d’oportunitats del nostre l’alumnat i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de la perspectiva de gènere en els continguts d’aprenentatge. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través del qual rebem la formació com a punt de partida per a la presa de consciència de tota la comunitat educativa.
Compartim amb vosaltres les fotografies i un vídeo sobre un experiment psicològic de com tractem els bebès en funció de si són nenes o nens, assignant des de ben petits rols en funció del sexe i creant-nos expectatives que generen desigualtats. Us recordem que el 29 de maig de 16:45 a 18:00 famílies, mestres i monitoratge ens trobarem per dur a terme la segona sessió.  Hi haurà servei de ludoteca.

Gràcies per la vostra implicació i participació.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà