Anem al Cosmocaixa!

La classe dels viatgers i les viatgeres, de 1r B, hem anat al Cosmocaixa, al planetari bombolla. Hem vist recreacions dels planetes a escala, hem vist el moviment del sol, de la Terra i de la Lluna i, finalment, ens hem assegut sota un cel estrellat a observar les constel·Lacions.
A més, hem aprofitat per visitar l’exposició temporal que parla sobre el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna.
Ah! I també hem fet una visita al bosc inundat!

Aprenem plegats!

Un dels poemes que estem treballant el grup dels Esportistes (1rA) parla sobre la importància del SILENCI. I buscant vídeos que parlessin d’aquest silenci hem trobat un de llengua de signes que ens ha fascinat!

Els nostres padrins lectors de 4t A (que sempre estan molt atents a tot allò que fem a la classe), ens han explicat que el seu poema precisament el fan en llengua de signes i que s’han après unes cançons que ens volen ensenyar. Així doncs, van venir un dia a la tarda a compartir una estona plegats. Mireu com aprenem plegats!

Sortida de 2n B a la platja.

Amb el treball que estem fent de la sinestèsia i el nostre poema de la Jornada poètica que parla del mar, volem experimentar amb tots els nostres sentits l’experiència d’estar aprop del mar. Hem enregistrat el que hem sentit en una petita llibreta i després hem compartit a classe amb els nostres companys i companyes el que cadascú ha sentit. També hem aprofitat aquesta jornada d’estar a la platja per jugar i gaudir d’aquest entorn.

A de BrossA (1r A)

Com ja sabeu, s’apropa la Jornada Poètica i a la classe dels i les Esportistes hem conegut un artista que ens ha agradat molt: JOAN BROSSA.

És un poeta català que majoritàriament feia POESIA VISUAL. Aquest any celebrem el centenari del seu naixement. A més, feia servir la sinestèsia en moltes de les seves obres. A través del taller ens hem endinsat en el seu món i hem pogut gaudir d’una activitat molt dinàmica i divertida a través dels seus poemes.

A veure si us atreviu a dir què us suggereix el següent poema visual en els comentaris!

 

A continuació, teniu l’enllaç (clicant a la imatge) amb les fotos del taller A DE BROSSA.

Fem Crêpes amb el Beni!

A la classe dels esportistes, quan vam començar primer, una de les primeres activitats que vam fer va ser preguntar als infants què és el que els hi agradaria fer durant el curs. Una de les coses que van dir és CUINAR AMB EL BENI. Així doncs, ens hem posat els barrets de cuiners i cuineres i hem fet un concurs de cuina per a decidir quina recepta és la que farem amb el Beni. A casa els infants han preparat una recepta i ens han dut a la classe el TEXT INSTRUCTIU per a saber fer-la si sortia guanyadora del concurs. Alguns han fet fins i tot un video del procés!

Han dut unes receptes que només veure les fotos i llegir-les ja se’ns feia la boca aigua a la classe! Però, d’entre totes, la recepta que ha estat més votada ha estat… la de les CRÊPES!

Clicant a la imatge teniu un recull d’imatges del procés.

 

1er Esmorzar Saludable (21 desembre)

El darrer 21 de desembre vam celebrar l’esmorzar saludable, la nostra festa d’acomiadament de cada trimestre. Aquest cop, a l’aula vàrem estar treballant diferents aspectes sobre com havia de ser aquest esmorzar i quants diners costaria. Mireu mireu tot el que hem treballat…

Per veure imatges del dia 21 de Desembre, cliqueu a la següent imatge:

Compartim!

El dimecres 8 de gener vam tenir l’oportunitat de jugar amb els jocs i les joguines que teniem d’aquests dies de festes. El més bonic va ser poder compartir aquests jocs i aquest moment amb els companys i les companyes de primer i de segon. Compartir sempre és quelcom molt valuós, és aprendre, és respectar, és ensenyar i és gaudir d’aquesta experiència.