ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Benvolgudes famílies

A partir del dia 5 de novembre s’inicia el procés per a la preparació d’eleccions al Consell Escolar. Aquest curs han de renovar 3 representants del sector de mestres i 3 representants del sector de famílies.

ANIMA’T I PRESENTA LA TEVA CANDIDATURA!

A continuació adjuntem el calendari del procés per tal que tingueu informació de tots els passos a seguir per a la constitució del nou consell escolar.

L’INVESTIGUEM X COMPRENDRE A MIRADES DE MESTRES DEL ICE

El passat dissabte 20 d’octubre, vam participar, com a escola, en la tercera jornada pedagògica “Mirades de mestres” que organitza l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma.

En aquesta trobada, es va compartir  la feina de diverses escoles a través de vídeos realitzats per mestres amb l’objectiu de reflexionar  sobre com les criatures aprenen.

Nosaltres vam aportar el vídeo de l’Investiguem X Comprendre  de cicle superior com a mostra de com aprenen els nostres alumnes a través de situacions que afavoreixen una actitud davant del món basada en fer-se preguntes, formular-se hipòtesis i buscar respostes.

El compartim amb vosaltres:

TALLER DE COEDUCACIÓ AMB FAMÍLIES, MESTRES I MONITORES

Us recordem que el dimarts 30 d’octubre de 16:45 a 18:00 h farem el taller sobre coeducació amb famílies, mestres i monitores  que va quedar pendent del curs passat.   Hi haurà servei de ludoteca.

De la mà de les companyes de l’associació Coeducacció continuarem amb la reflexió conjunta  en relació a com acompanyar les criatures perquè puguin construir-se una identitat més lliure, justa i igualitària.

Com ja sabeu, el curs passat vam iniciar  un projecte  en relació amb aquest tema amb l’objectiu de promoure la igualtat real d’oportunitats del nostre l’alumnat i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de la perspectiva de gènere en els continguts d’aprenentatge.  “La Coeducació com a clau de l’èxit educatiu” és un projecte que treballen conjuntament la Secció d’Educació, 1a Infància i Família i l’Oficina de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Durant el segon trimestre, l’equip de mestres continuarem amb la formació encetada el curs passat.

Gràcies per la vostra implicació i participació.  Us esperem

GAUDEIX DE LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA

Tornen els dimecres de Biblioteca Oberta!

El  proper 24 d’octubre, a les 17 h, encetem la temporada de la biblioteca oberta  amb el conte   “LA PATUFETA”,  narrat per la Isabel Morote.

A partir d’aquest dia, la biblioteca tornarà  a obrir-se cada dimecres de 17 a 18 h per a totes les famílies.

Com a novetat, aquest curs la biblioteca compta amb un racó dedicat a la coeducació amb llibres per a infants però també pels adults.

Us esperem per gaudir de la lectura!

L’AFA impulsa el foment lector i el projecte coeducatiu del centre.

Benvinguts i benvingudes al curs 2018-2019

El proper dimecres, 12 de setembre, iniciem el nou curs escolar 2018-2019 amb molta il·lusió.  Els i les mestres estem enllestint els últims detalls per aquest primer dia tant emocionant.

Ara que ja comptem amb la majoria de la plantilla, us la volem presentar:

Mestres tutores:

P3A: Sandra Teruel

P3B: Anna Comas

P4A: Anabel Romero  i Víctor Martínez

P4B: Elvira Tomàs  i Esther Sirvent

P5A: Carme Garrido  i Judit Blànquez

P5B: Mónica Colomera

1rA: Laura Cabestany

1rB: Eva Zamarreño

2nA: Núria Cintas

2nB: Carolina Nicolás

3rA: Ana Palomo

3rB: Ana Belén Marín

4t A: Laura Porras

4tB: Aida Parisé  i Ivette López

5èA: Merche Alfonso  i Ana Noso

5è B: Cristina Angulo  i Ana Canóniga

6è A: Àngel Asensio

6è B: Soraya Hurtado

6è C: Yaiza Casanellas

 

Mestres Especialistes:

Música: Arantxa Arnau

English: Mónica Pareja, Montse Vela i Esther Camacho

Educació Física: Pilar Tirado i  Ignacio Agut

 

Mestres Atenció a la Diversitat i suport

Maite Blanch, Ana Noso, Ana Canóniga

Noemí Sanjosé, Ivette López i Eva Giner

Laura López, María José Giraldo i Tania Milán

Mireia Alamà

Dolors Giménez i Gemma Mas

 

 

 

CALENDARI CURS 18-19

Ja  teniu disponible el calendari del curs vinent, només heu de clicar per consultar-lo:

CALENDARI CURS 18-19

Al google calendari també teniu temporalitzades les activitats família-escola , així com els dies festius i de lliure disposició .                                                                            Ens retrobem al setembre amb energies renovades.

Bon estiu famílies!!!

 

 

Cloenda Extraescolars

  1. El passat 3 de juny vam celebrar el final de les activitats extraescolars, i per a això es va fer una petita demostració del que l’alumnat ha après durant el curs. (Llevat de la de robòtica, que va fer una tarda de portes obertes).   Als assistents a aquesta demostració se’ls va obsequiar amb un esmorzar. Gràcies a tots i a totes per acompanyar els nostres nens i nenes en aquesta jornada de cloenda.

https://photos.app.goo.gl/4LK36FswHhpJUHMM9

 

Curts projecte Poemacció

El passat 13 d’abril vam celebrar el festival de cinema amb l’objectiu de compartir els diferents projectes audiovisuals  que s’han realitzat a les aules durant el projecte Poem-Acció   relacionat amb la Jornada Poètica. Posteriorment, i en diverses sessions, cada aula ha presentat el seu curt a les seves famílies.

Com ja sabeu, aquest curs, el fil conductor ha estat la poesia que narra històries, històries que hem volgut portar a l’acció a través del cinema.  Per això, durant el segon trimestre, hem estat apropant-nos a la poesia narrativa: hem llegit poemes, els hem analitzat, n’hem creat de propis i els hem adaptat, a través de diverses tècniques cinematogràfiques, al llenguatge audiovisual.

Ara volem compartir tots els curts per tal que pugueu veure el que han fet les altres aules. Esperem que els gaudiu molt, hi ha molta feina al darrera.

Curts Poem-Acció

 

SESSIÓ DE COEDUCACIÓ AMB FAMÍLIES

El passat dimecres 25 d’abril, vam dur a terme la primera de les dues sessions de coeducació amb famílies.

De la mà de les companyes de l’associació Coeducacció vam reflexionar al voltant del significat d’aquest terme, vam veure com és la socialització de gènere, valors atribuïts a la masculinitat i la feminitat que rebem com a herència i que, sovint, reproduïm sense adonar-nos-en. Per acabar, entre totes, vam començar a parlar de com acompanyar les criatures perquè puguin construir-se una identitat més lliure, justa i igualitària.

Aquest curs hem iniciat un projecte de centre en relació a la coeducació amb l’objectiu de promoure la igualtat real d’oportunitats del nostre l’alumnat i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de la perspectiva de gènere en els continguts d’aprenentatge. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través del qual rebem la formació com a punt de partida per a la presa de consciència de tota la comunitat educativa.
Compartim amb vosaltres les fotografies i un vídeo sobre un experiment psicològic de com tractem els bebès en funció de si són nenes o nens, assignant des de ben petits rols en funció del sexe i creant-nos expectatives que generen desigualtats. Us recordem que el 29 de maig de 16:45 a 18:00 famílies, mestres i monitoratge ens trobarem per dur a terme la segona sessió.  Hi haurà servei de ludoteca.

Gràcies per la vostra implicació i participació.

 

 

 

 

Una escola oberta al món amb una mirada atenta