NORMATIVA DEL SERVEI DE MENJADOR
L’equip de monitoratge i la coordinadora vetllaran i conscienciaran a l’alumnat en el compliment de les normes durant tota la franja horària del servei de menjador.
NORMES d’alimentació
- Respectar els horaris establerts per dinar.
- Menjar de manera autònoma i polida.
- Respectar l’espai i els estris que s’utilitzen.
- Participar en els torns de caps de taula quan els correspongui (educació primària).
- Utilitzar correctament el tovalló i els estris necessaris per dinar.
- Esperar pacientment el torn i esperar als companys/es de grup per començar a dinar.
- Esforçar-se per tastar tots els aliments, encara que no els agradin.
- Intentar acabar de manera progressiva la quantitat de menjar que se l’hi posa al plat.
- Controlar la quantitat de menjar que es posa a la boca.
- Mastegar suficient els aliments amb la boca tancada abans d’empassar-los.
- Practicar les normes de prevenció de malalties, no tocar els aliments amb les mans, ni tocar els aliments del plat dels companys.
- Utilitzar el pa com acompanyament del segon plat.
- Ser polits a taula i amb ells/es mateixos/es.
- No jugar amb el menjar ni llençar-lo al terra, en els plats dels companys/es o dins de la gerra d’aigua.
- Recollir els seus estris desprès d’haver dinat i deixar-los al lloc corresponent.
- Fer bon ús de les diferents papereres de recollida selectiva.
- Esperar pacientment, al seu lloc, quan s’hagi acabat de dinar.
NORMES D’HIGIENE
- Rentar-se les mans correctament abans i desprès de dinar i quan sigui necessari.
- Rentar-se les dents després de dinar.
- Fer un bon ús dels lavabos: tirar de la cisterna, deixar net el lavabo i no llençar paper al terra.
- Utilitzar de manera correcta i sostenible el paper de mans i el paper higiènic, utilitzar la quantitat necessària per eixugar-se, no deixar-ho a terra ni fer-lo servir per jugar.
- No malgastar l’aigua, tancar l’aixeta en acabar de rentar-se.
- Fer servir les papereres de reciclatge.