Jocs de tauler – docs

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Al segon article de la sèrie vam començar a exposar perquè els jocs de taula són una bona eina per a l’escola, avui toca reprendre aquesta argumentació i ho farem amb un recull d’articles de revistes, diaris o de la mateixa xarxa escrits per persones que dominen el tema molt millor que l’escriba que fa aquestes línies. Aquí en teniu uns quants dels molts que s’hi poden trobar.

Els jocs de taula a l’escola: per a què?, quins?, com?, quan?. Un article de Jordi Deulofeu de la Universitat Autònoma de Barcelona. De lectura obligatòria. Complet i brillant.

Els jocs de taula al cicle superior. Article de Pere Costa Pagès a la revista Guix – 336/337.

La lletra, amb els jocs de taula entra. N’és autor José Antonio Fraga Moreiro. Revista Guix 432.

Quines competències treballem? Trobem la resposta a La introducció del joc de taula a l’escola, un pas cap a la gamificació? de David Sánchez Sánchez

Més informació sobre el treball de competències a El poder dels jocs de taula de la pàgina Mestraliza’t de Paula Vilella Medina.

L’article Els jocs de taula com a eina pedagògica de la grafoanalista i reeducadora Maite Jiménez és una reflexió global i de lectura fàcil sobre el tema que ens ocupa.

Si els que més us motiven són els jocs cooperatius trobareu una bona introducció a la Guia de jocs de taula cooperatius per l’escola i l’esplai de Fundesplai i enCORatja’t.

Algunes escoles ja s’hi han llençat amb l’assessorament d’experts en el tema com l’Oriol Ripoll. Comproveu-lo a, aJocs de taula amb l’Oriol Ripoll. Escola Octavio Paz de Barcelona.

Una altra solució si encara no gosem introduir-los dins de les hores curriculars és convertir-los en activitats extraescolars com han fet a l’L’escola Pàlcam.

Òbviament no podem oblidar implicar els alumnes com han fet a l’escola Concepcionistes de Barcelona

I com és lògic també els pares hi diuen la seva, en aquest cas a través d’un parell d’articles. El primer és 20 jocs de taula educatius que haurien d’estar a totes les escoles de Blocdepares. El segon, creat per Padres Frikis, és Introducir los juegos de mesa en los colegios.

I que en diu la premsa de la importància social dels jocs i de la seva aplicació a l’escola?. Doncs fem un cop d’ull a través de diversos diaris de països diferents, fet que ens il·lustra sobre l’abast que ja té la idea. Començarem amb l’Ara. Seguirem amb La Vanguardia. Farem un salt a Madrid amb El País i acabarem amb La Tribune i el The Guardian.

Com hem dit en començar la llista podria ser molt més extensa i per això us recomano que seguiu amb la cerca. Per cloure l’article només afegiré que el tema està ja tan normalitzat que, com no podia ser d’una altra manera, ja el trobem a la Wikipèdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *