Etiquetes

Aquest bloc, tal com podeu veure, està organitzat en categories i etiquetes. Ara bé, si voleu fer una tria ben afinada dels continguts us recomano que feu sempre la cerca a partir de les segones.
Que un article aparegui en clicar una etiqueta no exclou que també pugui aparèixer a una altra, ja que un mateix article por pertànyer a diferents camps/etiquetes. Així per exemple un article sobre una pel·lícula el podem trobar tant a cinema, com a comentaris, com a recursos. El perquè d’aquesta triple classificació és fàcilment justificable. A comentaris, perquè us expresso una visió personal del film i de les seves aplicacions. A cinema senzillament perquè ho és i a recursos, perquè la podem fer servir a classe per introduir determinats temes.
Per acabar us vull comentar una altra informació valuosa que podeu aconseguir treballant amb etiquetes. Poseu-vos a sobre de qualsevol etiqueta i podreeu veure el nombre de comentaris que engloba.

En aquests moments el llistat d’etiquetes inclou els següents termes

Activitats_5è: Formularis de Google destinats als alumnes de cinquè.
Activitats_6è: Formularis de Google destinats als alumnes de sisè.
Alumnes: Articles aportats pels alumnes de l’escola.
Art: Hi trobarem la coneguda i tradicional relació entre matemàtiques i art.
Càlcul: Activitats centrades bàsicament en el càlcul en totes les seves vessants: mental, tant mecànic com raonat i el tradicional càlcul escrit.
Cinema: Pel·lícules que d’alguna forma o altra tracten temes matemàtics
Comentaris: Opinions personals de l’autor del bloc sobre fets i notícies diversos
Curiositats: Fets curiosos i anecdòtics relacionats amb les matemàtiques i aplicacions sorprenents d’aquesta ciència.
Divulgació: Normalment articles o seccions de diaris i revistes que tenen com a finalitat popularitzar el coneixement matemàtic per part del gran públic.
Documents: Aquí apareixeran bàsicament les seqüenciacions i programacions elaborades per la comissió de matemàtiques del centre.
Economia _i_política: Si aquest bloc es dediqués al safareig, faria servir l’etiqueta els números canten, ja que aquí hi trobareu notícies relacionades amb l’economia i la política on la simple visió de determinades quantitats i els seus usos i aplicacions us farà esfereir.
Enigmes: No em demanareu que ho expliqui, oi?
Entreteniments: Activitats de caire lúdic normalment publicades en premsa. També podeu trobar algunes fetes a l’escola. Non incloem en aquest apartat els enigmes que tenen una etiqueta per a ells sols.
Espai_forma: Aprofito la denominació LOE per a encabir tot les activitats que impliquen un treball en l’espai tant de dues com de tres dimensions.
Espifiades: Tots la vessem de tant en tant, i un petit recull d’aquests errors en ajuda a somriure.
Estadística_atzar: Com en el cas anterior ens trobem una altre bloc de continguts LOE, aquest cop dedicat a l’estadística i la probabilitat.
Exàmens: Tots els exàmens que fem a classe en format PDF.
Història: Història de les matemàtiques i dels matemàtics.
Humor: Articles de temàtica humorística, acudits, tires còmiques, vinyetes… tot allò que ens dóna una visió més informal i divertida de les matemàtiques.
Jocs: Activitats, bàsicament de càlcul, que es presenten en forma de jocs que poden ser individuals, per parelles, trios o equips.
Llibres: Comentaris i informació sobre llibres.
Material: Aquí hi trobareu tot el material imprimible i fotocopiable. Seran per tant bàsicament fulls de treball per als alumnes i exàmens, però també hi trobareu articles i textos que presentin idees i exercicis aplicables directament a classe.
Mesura: Bàsicament activitats relacionades amb les magnituds mesurables, el procés de mesura i la manipulació d’aquestes mesures.
Notícies: Notícies de diversos mitjans que facin referència directa a les matemàtiques.
Numeració: Aquí parlarem de sistemes de numeració al llarg de la història, de números curiosos per la seva història, importància o magnitud… i com no, de tot l’apartat curricular de cicle superior dedicat a aquest tema.
Problemes: Un altre cop una etiqueta amb un contingut divers. Reflexions sobre el tractament dels problemes, referències a webs que presenten els problemes de formes originals i divertides, problemes reals i no simples exercicis, enigmes que demanen l’ús d’eines matemàtiques i una anàlisi i un raonament que els acosta molt als problemes…
Recursos: Activitats, idees, documents… En resum, tot allò que ens pot ajudar en la nostra tasca docent. És un superapartat força genèric que inclou d’altres com ara el de càlcul, espai i forma i material.
Reflexions: Com i què ensenyar, aquest és el millor resum de la present etiqueta
Reforç_estiu: Feina per a l’estiu, aconsellable tant per als alumnes que han de recuperar com per als que no volen oblidar allò que han fet durant el curs.
Reptes: Etiqueta molt específica que fa referència als desafiaments que de forma periòdica, cada mes o cada dos mesos, proposem als nostres alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *